Romania Libera - Friday Edition

Relu Fenechiu învârte din umbră

-

În timp ce poporul erect spumegă de furie, într-o casă din Iași, o femeie măritată face scurtă la mână, semnând ș i ștampilând contract după contract, o acţiune mult mai grea decât tăiatul foilor de ceapă fără ochelari de protecţie. Deși nu o ustură ochii, plânge. Dar e un plâns de bucurie. Cad, coane, banii, cum cădeau alminteri sentinţele peste soţul ei, de pe timpul când încă nu semnase acordul de colaborare! Dar cine e fericita femeie măritată? Filmul de acum încolo are protecţie UV. E real. Se întâmplă azi Firma Integra Business Consulting (IBC) are pe masă 60 de contracte semnate cu primarii liberali din diferite județe ale țării. Obiectivel­e: obținerea de finanțări nerambursa­bile pentru investiții în iluminatul public.la ministerul mediului banii sunt pe ţeavă. E pe vine, cum ar zice corsicanul. Costel Alexe nu a apărut ministru de nicăieri. Are și el un naș. Iar acum e timpul să-și servească nașul. Unic asociat al IBC este Mariana Fenechiu, soția lui Relu Fenechiu, fost lider PNL, fost ministru al Transportu­rilor, condamnat în dosarul “Transforma­torul”. Acum e liber să se ocupe de afacerile Irinucăi sale, deși a promis că nu mai face afaceri cu statul. Potrivit estimărilo­r preliminar­e, publicate de presa ieșeană, de marele program de adus lumină vor beneficia aproximati­v 700 de localități din țară . „În plină pandemie de coronaviru­s, vrem ca o parte din fondurile AFM să intre direct în economia României prin programe care să o sprijine”, a declarat deunăzi Costel Alexe, ministrul Mediului.

Fără a fi nevoie să stea cu ochii beliţi pe televizor, Mariana Fenechiu a început să sune primarii de pe telefonul soţului.toţi

Luaţi de calculele afacerii la cheie marca Alexe & nașii, era să uităm că poporul e pregătit să iasă în stradă. El e învăţat deja că “Dragnea e de vină”

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania