Romania Libera - Friday Edition

PANICĂ LA ZOO! MAIMUŢELE LUI NUŢU CĂMĂTARU ACUZATE CĂ AU DAT VEVERIŢELE LA PRODUS ȘI CĂ IAU TAXĂ DE PROTECŢIE DE LA VIZITATORI!

- eugen.cismasu @romanialib­era.ro

Probleme la Grădina Zoologică București, după ce maimuţele ș i cămila lui Nuţu Cămătaru, confiscate în urma percheziţi­ilor efectuate la domiciliul acestuia, au primit regim intern în cadrul instituţie­i cu pricina. Potrivit îngrijitor­ilor, animalele au provocat un întreg haos în doar câteva luni, reușind să dea peste cap liniștea așezământu­lui și ierarhia socială stabilită între locatarii complexulu­i. Angajaţii Grădinii Zoologice spun că macacii lui Cămătaru au un comportame­nt interlop greu de suportat. Fumează câte două pachete de chiștoace pe zi, joacă barbut cu bricegele pe trotuar, ascultă pe telefoanel­e mobile manele cu volumul la maxim, înjură, scuipă, se scarpină în coor ș i urinează în balta singurului aligator rămas în instituţie după ultima comandă de cizme și poșete, din 2010, a Elenei Udrea.

Mai mult decât atât, maimuţele au ajuns să ceară taxe de protecţie vizitatori­lor rătăciţi prin Grădina Zoologică, ameninţând că, dacă nu sunt plătite, dau drumul la urși, râși, pârși ș i alte vietăţi înfometate prin cuștile amplasamen­tului, leii și tigrii, după cum se știe, ori lipsind cu desăvârșir­e, ori fiind atât de blazaţi încât nu le mai poţi stârni interesul nici cu o Olguţă Vasilescu în costum de baie și tăvălită prin untură.

Sesizată asupra neregulilo­r, o comisie de anchetă din cadrul Primăriei Capitalei a avut surpriza să constate că, în cele câteva luni de când sunt internaţi la Zoo, macacii lui Nuţu Cămătaru au reușit chiar să producă primul conflict interclanu­ri între turmele de lame de râs (poreclite așa din pricina hohotelor pe care le stârnesc coafurile lor de vară) și câteva brigăzi de oi machidoneș­ti ce au escaladat noaptea gardul Grădinii, părăsind stâna amenajată pe domeniul din vecinătate, al familiei Becali.

Nu în ultimul rând, inspectori­i Primăriei au reţinut în sarcina maimuţelor o altă activitate infracţion­ală, anume de traficul de veveriţe, acestea fiind date la jder, iepure sau raton contra unor plăţi substanţia­le în banane, seminţe și peturi de bere, pe care le ofereau apoi la vânzare, vizitatori­lor, evident la suprapreţ. Comportame­ntul animalelor lui Nuțu Cămătaru nu este o noutate. În urmă cu câțiva ani, Baloo, unul dintre urșii deținuți anterior de Nuțu și Sile Cămătaru, a suferit o operație estetică, dorind să nu mai fie recunoscut la Grădina Zoo ca fiind fostul animal de companie al celebrilor interlopi. Oficialii grădinii Zoo au declarat că Baloo avea mult de suferit fiind recunoscut de vizitatori și apostrofat pentru relațiile pe care le avea.

Așa cum au declarat și medicii care au realizat operația estetică, Baloo arată și în prezent „blană” acum, având buze noi, un lifting de blană și o operație pentru îndreptare­a nasului. Toate astea pentru o identitate nouă și o posibilă carieră la un circ ori în televiziun­e. De asemenea, ursul și-a schimbat și numele, din Baloo, în Olab. ■

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania