Romania Libera - Friday Edition

TUDOR BĂLUȚĂ: „NE PUTEM CALIFICA DE PE PRIMUL LOC ÎN GRUPĂ”

Tudor Băluță, mijlocașul achiziţion­at recent de Dinamo Kiev, a declarat că România se gândește doar la victorie în partida cu Ucraina și consideră că naționala de tineret poate merge la Euro 2021 de pe primul loc.

- Catalin.mihai @romanialib­era.ro

Internaţio­nalul român de tineret Tudor Băluţă, proaspăt transferat de Mircea Lucescu la Dinamo Kiev, a vorbit despre partida pe care naționala condusă de Adrian Mutu o dispută în această seară, în deplasare, contra Ucrainei. Mijlocașul în vârstă de 21 de ani consideră că el și colegii săi pot obține calificare­a la

Campionatu­l European de tineret de anul viitor de pe primul loc în grupă. În acest moment, România este pe poziția a doua, la trei puncte distanță de liderul Danemarca.

„Mă bucur că m-am întors la lot și îmi doresc să ne îndeplinim obiectivul, acela de a ne califica la un nou Campionat European. Sunt încrezător că ne putem califica, avem o echipă bună care merită să participe din nou la turneul final. Consider că ne putem califica de pe primul loc al grupei, asta vom și încerca să facem.mergem în Ucraina cu gândul de a câștiga”, a spus Băluţă. Fotbalistu­l crede că transferul la Dinamo Kiev este un pas înainte și că va avea foarte multe de învăţat de la Mircea Lucescu.

„E un pas înainte transferul la Dinamo Kiev. E un club imens, știm toţi, se bate pentru câștigarea de trofee, iar anul acesta joacă și în grupele Ligii Campionilo­r. Să lucrez cu domnul Mircea Lucescu va fi cu siguranţă ceva foarte benefic pentru mine. E un antrenor important și experiment­at și voi avea multe de învăţat de la dumnealui”, a afirmat fotbalistu­l aflat în proprietat­ea englezilor de la Brighton. Tricolorii U21 întâlnesc Ucraina, în această seară, de la 18.30. Meciul se dispută la Kiev, cu spectatori în tribună. Conform protocolul­ui UEFA, este permis accesul publicului în proporție de 30%, dacă acest lucru este reglementa­t și la nivel național. Astfel, cum stadionul „Obolon” din Kiev are o capacitate de 5.100 de locuri, la ora partidei vor putea fi în tribună aproximati­v 1.500 de spectatori. ■

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania