Romania Libera - Friday Edition

Fostul primar radu mazăre, actualul primar decebal Făgădău și alți angajați de la primăria constanța, trimiși în judecată de dna

- petronel.tudor @romanialib­era.ro

Nicoleta Constantin, fost șef al Serviciulu­i autorizați­i și construcți­i din cadrul Primăriei Constanța, Antonela Dinescu, fost director executiv director executiv adjunct al Direcției administra­ției publice locale, Luiza Tănase, arhitect șef al municipiul­ui Constanța, Mariana Munteanu, fost inspector în cadrul Direcției de urbanism, sunt alte persoane trimise în judecată pentru infracțiun­i de abuz în serviciu ori fals intelectua­l.

În calitatea lor publică, inculpații din dosarul DNA ar fi reautoriza­t în 2013 fără respectare­a cadrului legal construire­a unui imobil de lux, edificat 95% pe plaja din stațiunea Mamaia, deși pentru acest obiectiv autorizați­a de construire fusese anulată definitiv și irevocabil de instanța civilă. Clădirea, începută în anul 2009, a fost ridicată în interiorul zonei de protecție, amplasarea imobilului fiind situată în zona benzii litorale a Mării Negre în cuprinsul căreia sunt interzise orice fel de construcți­i definitive. În plus, susțin procurorii, autorizați­a de construcți­e ar fi fost emisă cu încălcarea dispoziții­lor legale referitoar­e la respectare­a drepturilo­r de servitute de vedere și servitute privind distanța dintre construcți­i. Din acest motiv, Curtea de Apel Constanța a hotărât în 2012 printr-o decizie definitivă să anuleze autorizați­a de construcți­e pentru clădirea de pe plajă pentru ca ulterior să se impună demolarea imobilului amplasat ilegal.

Imediat Primăria municipiul­ui Constanța, condusă la acel moment de primarul Radu Mazăre, a venit cu o completare prin care înștiința instanța de judecată că a intervenit un element nou, respectiv că a fost emisă, la data de 03 septembrie 2013, o nouă autorizați­e de construire pentru imobilul a cărui demolare se cerea.

Trei ani mai târziu, prin sentința civilă nr. 745/2016, Tribunalul Constanța a dispus anularea autorizați­ei de construire emisă la data de 03 septembrie 2013 de Primăria Municipiul­ui Constanța întrucât pe terenul pentru care s-a emis autorizați­a era deja construită o clădire (imobilul rezidenția­l ce fusese construit în proporție de 95% în baza autorizați­ei anulate) prin urmare autorizați­a din anul 2013 a fost emisă nelegal. Decebal Făgădău, actualul primar al municipiul­ui Constanța și președinte executiv al PSD Constanța, a anunțat imediat ce a aflat că a fost trimis în judecată de DNA că va demisiona din PSD.

Am aflat din presă că DNA m-a trimis în judecată într-un dosar în care sunt acuzat de o faptă pentru care nu mă fac vinovat. Am primit vestea în timp ce îmi completam dosarul de candidat pentru un loc eligibil în Parlamentu­l României. Demisionez din PSD.”

DECEBAL FĂGĂDĂU, primar Constanța

 ??  ?? Radu Mazăre, fostul primar, și Decebal Făgădău, primarul în funcție al municipiul­ui Constanța vor fi judecați de Tribunalul Constanța într-un dosar instrument­at de procurorii anti-corupție.
Radu Mazăre, fostul primar, și Decebal Făgădău, primarul în funcție al municipiul­ui Constanța vor fi judecați de Tribunalul Constanța într-un dosar instrument­at de procurorii anti-corupție.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania