Romania Libera - Friday Edition

MEGHAN MARKLE A FOST PRINSĂ ÎN OFFSIDE DE ENGLEZI

- catalin.serban @romanialib­era.ro

Interviul regalilor Harry și Meghan continuă să facă valuri în întreaga lume, la aproape o lună de când a fost acordat celebrei prezentato­are americane Oprah Winfrey contra sumei de 9 milioane de dolari.

Interviul regalilor Harry și Meghan continuă să facă valuri în întreaga lume,la aproape o lună de când a fost dat celebrei prezentato­are americane Oprah Winfrey contra sumei de 9 milioane de dolari.

Regina Elisabeta a II-A a Marii Britanii „i-a spus lui Meghan că nu trebuie să renunțe la actorie sau să accepte îndatoriri­le regale” când s-a căsătorit cu prințul Harry. Afirmația a fost făcută de biograful Prințesei Diana care contestă spusele fostei Ducese de Sussex că ar fi fost prinsă într-o capcană și că nu ar mai fi putut ieși în afara Casei Regale a Marii Britanii. Regina i-ar fi spus Ducesei de Sussex că nu era obligată să fie membru cu normă întreagă al Familiei Regale când s-a căsătorit cu prințul Harry și era liberă să continue să practice actoria, a susținut biograful regal.

Ducesa i-a dezvăluit Oprei Winfrey într-un interviu de succes, luna trecută, că a fost forțată să renunțe la pașaport și la permisul de conducere când s-a alăturat familiei în 2018 și că uneori se simțea că e gata să se sinucidă și că e foarte singură. Însă Andrew Morton,care a scris biografia de referință a prințesei Diana, a declarat podcast-ului Royally Obsessed că Ducesa nu a fost împiedicat­ă să-și urmeze cariera sau viața privată, relatând că Majestatea Sa le-a dat Ducilor de Sussex mai multe alternativ­e pentru viața și activitate­a alături de Familia Regală. „Regina le-a dat Ducelui și Ducesei posibilita­tea de a merge oriunde le-ar fi plăcut”, a spus domnul Morton. „Au avut un grad de libertate și alegere. „Li s-a spus:„ Iată biletele pentru clasa întâi, alegeți în ce țară doriți să mergeți, vă vom face ambasadori ai tineretulu­i pentru Commonweal­th .”

„Iar lui Meghan i s-a pus în vedere:„ Dacă nu vrei să îmbrățișez­i îndatoriri­le regale cu normă întreagă, poți fi oaspetele nostru și îți poți continua cariera în actorie. ”Aceste oportunită­ți au fost tot timpul la dispoziția ei.”

Ducesa i-a spus realizatoa­rei TV, Oprah Winfrey, că s-a simțit captivă la Palatul Kensington, susținând că „a părăsit casa de două ori în patru luni” în 2019, o afirmație contestată de domnul

Morton.

Biograful lui Lady Di a afirmat că ducesa a fost adesea văzută cumpărând și mâncând la restaurant­ele din vestul Londrei. Acesta susține că: „Atunci când urmăream interviul, remarcam următoarel­e: „da, sentiment de izolare”, „da, sentiment de disperare”, exact ceea ce îmi spunea Diana.

„Dar din nou, prietenii mei au spus că au văzut-o pe Meghan mergând de la supermarke­tul Whole Foods, aflat în strada Kensington High Street, cu saci cu alimente înapoi la Palatul Kensington.

„Nu părea aproape deloc ca o închisoare. Alți prieteni de ai mei au văzut-o ieșind afară cu amicii ei la restaurant­e, așa că mi se pare că a dus o viață normală. ” Morton a mai susținut că Ducii de Sussex s-au grăbit să se retragă de la obligațiil­e vieții regale în 2020 și nu au luat în considerar­e pe deplin consecințe­le plecării.

„Cred că niciunul dintre ei nu și-a dat seama exact ce fac prin retragere și ce urmează să se întâmple.”, a mai spus el. „Cred că faimosul avertismen­t al fratelui său mai mare, prințul William, care suna în felul următor: „întotdeaun­a să te gândești foarte bine la ceea ce faci”, de care Harry nu prea s-a împiedicat, probabil că a fost oferit cu foarte multă afecțiune frățească.

Aceste noi dezvăluiri vin să facă lumină asupra interviulu­i din martie.

Experții cred că destăinuir­ile au vrut să transmită că este vorba despre o problemă de familie. Însă,între timp,printre oamenii de rând, se delimiteaz­ă tot mai clar două tabere.

La trei zile de la interviul în care cei doi au făcut dezvăluiri, Casa Regală Britanică a trimis un comunicat în care adoptă o atitudine împăciuito­are. Punctele cheie, foarte importante din interviul lui Oprah cu Harry și Meghan care au suscitat atenția opiniei publice au fost:

-Prințul de Walles a „încetat să își mai dorească să primească” apelurile telefonice ale lui Harry după plecarea lor din rândul Familiei Regale -Meghan s-a gândit la sinucidere, spunând că „pur și simplu nu mai voia să mai fie în viață”

-Meghan s-a plâns că ducesa de Cambridge, Kate Middleton, a făcut-o să plângă înainte de nunta ei

-Cuplul a fost căsătorit într-o ceremonie privată cu trei zile înainte de nunta lor, oficiată de Arhiepisco­pul de Canterbury - Ducii de Sussex își doreau ca Archie să fie făcut prinț, astfel încât acesta să aibă un vitor sigur

- Regina nu a fost „nepăsătoar­e” la plecarea lor, a insistat Harry - Cuplul așteaptă să li se nască o fetiță în această vară

- Prințesa Diana a prevăzut că va pleca din familia regală, a susținut prințul Harry

- Tot Harry a afirmat că familia regală are un „contract invizibil” cu presa tabloidă

Regina le-a dat Ducelui și Ducesei posibilita­tea de a merge oriunde le-ar fi plăcut”.

ANDREW MORTON, Biograful Prințesei Diana

Cred că niciunul dintre ei nu și-a dat seama exact ce fac prin retragere și ce urmează să se întâmple”.

ANDREW MORTON, Biograful Prințesei Diana

 ?? FOTO FACEBOOK ?? Meghan și Harry la o competiție sportivă în Marea Britanie.
FOTO FACEBOOK Meghan și Harry la o competiție sportivă în Marea Britanie.
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania