Romania Libera - Friday Edition

HARRY, PROTEJATUL FAMILIEI REGALE

La un an după ce a decis să se retragă din casa regală britanică, Harry a revenit în sânul familiei pentru un eveniment trist, decesul bunicului său prințul Philip.

-

bianca.ion @romanialib­era.ro

Harry a fost ținut la curent de membrii familiei regale în legătură cu starea de sănătate a Ducelui de Edinburgh, cât și cu decesul bunicului său. La două zile de la trista veste din 9 aprilie, nepotul reginei Elisabeta ateriza pe aeroportul din Londra pentru a putea participa la funeralii. Harry nu este însoțit de soția sa, Meghan Markle, care, potrivit purtătoril­or de cuvânt de la Palatul Buckingham, „a fost sfătuită de medicul ei să nu călătoreas­că”, aceasta fiind însărcinat­ă cu al doilea copil.pentru a putea fi alături de familia sa,prințul Harry a fost nevoit să stea câteva zile în carantină.

Deși Harry și Meghan au greșit mult în fața membrilor familiei, mai ales după interviul acordat lui Oprah Winfrey la începutul lunii martie, se pare că mezinul lui Charles rămâne favoritul reginei Elisabeta a II-A. Aceasta a fost extrem de înțelegăto­are cu privire la absența lui Meghan Markle și, mai mult decât atât, a impus ca niciunul dintre membrii senriori ai familiei să nu poarte uniforme militare tradiționa­le la înmormmâna­rea de sâmbătă a prințului Philip. Presa britanică scrie că această decizie a fost luată în favoarea lui Harry, care și-a pierdut toate titlurile militare onorifice în urma deciziei sale de a se retrage din familia regală și se pare că ar fi fost singurul din timpul procesiuni­i funeraliil­or care nu ar fi putut purta uniforma. Funeraliil­e

prințului Philip,pe care Harry la descris ca fiind: „cu o inteligenţ­ă foarte ascuţită și putea capta atenţia oricărei încăperi datorită farmecului său, dar și pentru că nu știai vreodată ce ar fi putut urma să spună. „Pentru mine, ca pentru mulţi dintre voi care aţi pierdut pe cineva drag în anul care a trecut, el a fost bunicul meu: maestru al grătarului, legendă a persiflări­i și jucăuș până la final”,vor fi transmise sâmbătă, 17 aprilie, de TVR 1, de la ora 16.30.

Pentru mine, ca pentru mulţi dintre voi care aţi pierdut pe cineva drag în anul care a trecut, el a fost bunicul meu”.

PRINȚUL HARRY

 ??  ?? Prințul Harry la studiouril­e Abbey Road – martie 2020 CREDIT FOTO – ALPHA PRESS/HEPTA
Prințul Harry la studiouril­e Abbey Road – martie 2020 CREDIT FOTO – ALPHA PRESS/HEPTA

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania