Romania Libera - Friday Edition

Anchetă a ME la un liceu

Ministerul Educației a demarat propria anchetă la un liceu tehnologic din județul Dâmbovița, după ce Poliția Română a efectuat percheziți­i, în urma suspiciuni­lor de falsificar­e a mai multor foi matricole.

- laurentiu.musoiu @romanialib­era.ro

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, în exclusivit­ate pentru cotidianul național “România liberă”, că a fost trimisă de urgență o echipă de anchetă la Liceul Tehnologic Nucet, din județul Dâmbovița. „Ministerul Educației a trimis, de urgență, o echipă de control pentru a verifica situația de la Liceul Tehnologic Nucet din județul Dâmbovița”, ne-a declarat Cîmpeanu.

Acuzații, la seral

Potrivit ministrulu­i Educației, au fost sesizate încălcări ale legislație­i în vigoare, în procesul de înmatricul­area elevilor în liceu, la seral. „Vor fi analizate toate aspectele sesizate, urmând ca toate persoanele care se fac vinovate de încălcarea dispoziții­lor legale privind înscrierea/înmatricul­area elevilor în învățământ­ul liceal seral să fie sancționat­e. În situația în care se vor constata abateri care depășesc competenta administra­tivă a Ministerul­ui Educatiei, vom comunica organelor abilitate de lege, concluziil­e noastre”, ne-a mai precizat Sorin Cîmpeanu.

Pe 27 aprilie a.c., Poliția Română anunța că au avut loc douăzeci de percheziţi­i, în Bucureşti şi alte şapte localităţi, într-un dosar în care directorul unei şcoli din Titu este suspectat că a falsificat foi matricole.

Potrivit Poliţiei Române, marţi dimineaţa, poliţiştii din cadrul Inspectora­tului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au efectuat 20 de percheziţi­i domiciliar­e, în Bucureşti şi în localităţi­le Titu, Poiana, Sălcioara, Corbii Mari, Petreşti, Cobia şi Ciocăneşti şi vor pune în aplicare mai multe mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediile unităţii de poliţie, pentru audieri.

Activităţi­le au fost desfăşurat­e în cadrul unui dosar penal întocmit pentru fals material în înscrisuri oficiale,fals intelectua­l şi uz de fals. „Din cercetăril­e efectuate până în prezent,a reieşit faptul că directorul unei unităţi de învăţământ din oraşul Titu, în perioada 2012-2021, ar fi falsificat, ar fi ajutat la falsificar­ea şi ar fi folosit 24 de foi matricole aparţinând unor persoane din judeţele Dâmboviţa,argeş şi municipiul­ui Bucureşti, atestând în mod nereal că ar fi urmat cursurile unor unităţi de învăţământ. Totodată, în baza acestor documente, ar fi depus cereri pentru aceste persoane în vederea continuări­i studiilor la o altă unitate de învăţământ”, au precizat reprezenta­nții Poliției Române, printr-un comunicat de presă. Poliţiştii continuă cercetăril­e, sub coordonare­a procurorul­ui de caz, pentru probarea întregii activităţi infracţion­ale şi tragerea la răspundere penală a celor bănuiţi, după cum au anunțat autorități­le.

În situația in care se vor constata abateri care depășesc competenta administra­tivă a Ministerul­ui Educatiei, vom comunica organelor abilitate de lege, concluziil­e.“

SORIN CÎMPEANU ministrul Educației

 ?? FOTO: INQUAM ?? Ministerul Educației a demarat propriile investigaț­ii în cazul documentel­or școlare false.
FOTO: INQUAM Ministerul Educației a demarat propriile investigaț­ii în cazul documentel­or școlare false.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania