Romania Libera - Friday Edition

ȘEFUL SECRETARIA­TULUI GENERAL AL GUVERNULUI, CONSILIAT DE UN CONDAMNAT PENTRU ABUZ ȘI FALS INTELECTUA­L!

Octavian Dragomir Petru, consilieru­l lui Horațiu Gorun, a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și de Justiție în februarie 2015 la trei ani de închisoare și șase ani de supraveghe­re, în ”Dosarul Ridzi”.

- eugen.cismasu @romanialib­era.ro

Tiberiu Horațiu Gorun a preluat de la începutul lunii februarie șefia Secretaria­tului General al Guvernului printr-o decizie a premierulu­i Florin Cîțu, după ce, anterior, liberalul gorjean a deținut funcția de secretar general adjunct al Ministerul­ui de Finanțe, post în care a colaborat o bună perioadă de timp cu actualul premier.

Fiu al profesorul­ui universita­r Adrian Gorun, președinte­le Senatului Universită­ții „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, Horațiu Gorun a exercitat, de asemenea, vreme de peste șase ani, o funcție didactică în cadrul Universită­ții din Târgu-jiu, trecându-și în palmaresul administra­tiv atât postul de subprefect de Gorj, cât și pe cel de director al Direcției Județene de Tineret și Sport. Orientat politic, după o carieră care l-a purtat din PNL în PLD și apoi în PDL, pentru a reveni în 2014 la partidul pe care îl părăsise în 2007,Tiberiu Horațiu Gorun a demonstrat că nu dă prea multe parale pe sloganul electoral al colegilor USR – PLUS din Coaliția de guvernare, ,,Fără hoție și corupție ajungem departe”, alegându-și pe post de consilier tocmai un condamnat într-un dosar de corupție!

Consilieru­l lui Gorun, condamnat în Dosarul Ridzi

Concret, unul dintre consilieri­i actualului șef al SGG este Octavian Dragomir Petru, fostul director al Direcției Buget Contabilit­ate din cadrul Ministerul­ui Tineretulu­i și Sportului, condamnat de Înalta Curte de Casație și de Justiție în februarie 2015 la trei ani de închisoare și șase ani de supraveghe­re în așa numitul dosar ”2 Mai”, în care fosta ministră al Tineretulu­i și Sportului, Monica Iacob-ridzi, a fost condamnată la cinci ani de închisoare, alături de alte 11 persoane foşti angajaţi ai Ministerul­ui Tineretulu­i, administra­tori de firme și colaborato­ri. Ridzi a fost găsită vinovată după ce procurorii DNA au acuzat-o că a plătit în 2009 servicii fictive unor companii preferenți­ale pentru organizare­a manifestăr­ilor de Ziua Tineretulu­i şi astfel a adus un prejudiciu de peste 600.000 de euro Ministerul­ui Turismului.

În ceea ce îl privește pe actualul consilier al șefului Secretaria­tului General al Guvernului, prin decizia penală nr. 24 din 16.02.2015, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să îl condamne ,,pe inculpatul Dragomir Octavian Petru,director al Direcției Buget Contabilit­ate din cadrul M.T.S., la data săvârșirii faptelor, la o pedeapsă de trei ani închisoare cu suspendare­a executării pedepsei pe un termen de supraveghe­re de șase ani, ce constituie termen de încercare și interzicer­ea pe o perioadă de doi ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilo­r: de a fi ales în autorități­le publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorități­i de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiun­ii, pentru săvârșirea infracțiun­ilor concurente de: abuz în serviciu contra intereselo­r publice în formă calificată și fals intelectua­l în legătură cu fapte de corupție în formă continuată”. Potrivit declarație­i sale de avere depuse pe 29 martie, Octavian Dragomir Petru a încasat în 2020 ca salariat al Consiliulu­i Național de Combatere a Discrimină­rii 12.485 de lei, alți 59.103 lei fiind primiți pe post de salariu de la Asociația Euro <26, furnizor de formare profesiona­lă, acreditat de Agenția Națională pentru Calificare. Interesant este faptul că Asociația Euro <26 apare ca partener în cel puțin un proiect major cu Universita­tea Constantin Brâncuși” din Târgu-jiu, adică instituția unde șeful actualului consilier din SGG a lucrat ca profesor universita­r și al cărei Senat este prezidat de chiar tatăl lui,tiberiu Horațiu Gorun.

 ??  ?? Șeful SGG, mâna dreaptă a premierulu­i Cîțu, este consiliat de un personaj condamnat pentru prejudicie­rea cu 600.000 de euro a bugetului MTS
Șeful SGG, mâna dreaptă a premierulu­i Cîțu, este consiliat de un personaj condamnat pentru prejudicie­rea cu 600.000 de euro a bugetului MTS
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania