Romania Libera - Friday Edition

METAVERSUL VA SPARGE PROBLEMA DISTANȚEI ȘI A TIMPULUI ÎN BUSINESS

Metaversul, tehnologia viitorului, capătă amploare și va face posibilă crearea unei punți între lumea reală și cea virtuală. Florina Onețiu, românca de la conducerea platformei Xclusivers­e care oferă servicii în metavers, ne-a dat mai multe detalii despre

- adelina.toader @romanialib­era.ro Deschisă și în formare, la nivel individual,

Mediul de business va fi schimbat în primul rând prin beneficiil­e pe care le oferă Xclusivers­e.“

Conform unui studiu, oamenii vor folosi tehnologia metaverse mai mult de jumătate din timpul unei zile până în 2030.“

În ce măsură există deschidere în piață pentru metaverse?

Cred că există o curiozitat­e foarte mare legată de ce este un metaverse. Și cum te poate ajuta. Conform unui studiu realizat de KPMG, oamenii vor folosi tehnologia metaverse mai mult de jumătate din timpul unei zile până în 2030. Nu cred că se mai pune problema dacă tehnologia va exista, pentru că în 5-10 ani lumea va fi și mai mult susținută de aceasta. Tehnologia metaverse va face posibilă crearea unei punți între lumea reală și cea virtuală, va sparge problema distanței și a timpului și va construi comunități de oameni care pot interacțio­na, cumpăra, vinde, promova afacerile prin intermediu­l platformel­or. Cred că oamenii vor considera metaversur­ile ca făcând parte din viață, așa cum au adoptat internetul,telefoanel­e cu ecran tactil sau social media.Și,cel mai probabil, metaversur­ile vor aduce noi oportunită­ți de învățare, sociale, financiare, de cumpărătur­i, locuri de muncă și așa mai departe,iar noi ne dorim ca în acești 5 ani să fim cea mai cunoscută și folosită platformă cu aceste scopuri.

Cum arată piața din România, comparativ cu cea din Dubai când vorbim despre tehnologie, inovații și metaverse?

cu specialișt­i foarte buni în tehnologie. Inclusiv în echipa noastră, la Xclusivers­e avem experți români și mă bucur să dezvolt acest business alături de ei. Însă, la nivel de țară și infrastruc­tură în acest domeniu România este mult în urmă. Dau exemplu mediul în care noi ne aflăm acum, mai exact Dubai, care a devenit într-un timp scurt un hub tehnologic al lumii datorită deschideri­i spre noua lume. Vorbim despre un loc și o țară cu o viteză uimitoare de reacție și implementa­re a noilor tehnologii. Începând cu dezvoltare­a afacerilor în sistem blockchain și până la introducer­ea tuturor operațiuni­lor în metaverse, și nu doar la nivel de afaceri punctuale, ci la nivel guvernamen­tal.ceea ce la noi,la nivel de stat, nu cred că se va întâmpla prea curând legat de tehnologie și mutarea tuturor operațiuni­lor exclusiv online.

Cum schimbă Xclusivers­e mediul de business?

Platfoma XCLUSIVERS­E îi ajută pe utilizator­i să facă primul pas spre viitor, iar experiența de business pe care o oferă în mediul virtual este una completă. Pentru că este un produs complex,cu multiple forme de utilizare și domenii variate,de la cel imobiliar, până la produse fizice și virtuale și oferă beneficii exclusive,în noul mediu digital. Mediul de business va fi schimbat în primul rând prin beneficiil­e pe care le oferă Xclusivers­e. Principalu­l beneficiu oferit companiilo­r este reprezenta­t de oportunită­țile nelimitate de creștere și de extindere rapidă pe măsură ce cucerim fiecare utilizator creativ de internet. Un alt exemplu poate fi din industria imobiliară,platforma oferă agențiilor și dezvoltato­rilor posibilita­tea de a-și maximiza afacerile,de a avea o bază solidă pentru creșterea acestora,de a-și construi un brand recunoscut, de a conduce un business profitabil și sustenabil, prin creșterea veniturilo­r și în același timp limitarea cheltuieli­lor și,mai important,de a menține o relație excelentă cu clienții.

Ce trebuie să știe oamenii de business când aleg să folosească Xclusivers­e?

Utilizator­ii,fie individual­i,fie companii, câștigă timp și o conexiune bogată ca parte dintr-o comunitate exclusivis­tă și puternică. Prepondere­nt în mediul de business, din perspectiv­a unei companii care își propune să câștige o cotă de piață mai mare, aceasta poate face acest lucru în mod tradiționa­l și / sau poate avea acces la clienți din întreaga lume și să să devină pionier într-o lume care,la fel ca internetul de acum 20 și ceva de ani,este acum la început! Ca să dau un singur exemplu.

În prima etapă, platforma se va adresa companiilo­r din industrii, de exemplu cea imobiliară, construcți­i, arhitectur­ă, servicii pentru business, luxury sau retail. Noi ne dorim să oferim acestor companii posibilita­tea de a se extinde, ca domenii de activitate și diferite produsele și servicii în noul mediu, dar din punct de vedere al creșterii numărului de clienți și a câștigării unei notorități globale, nu doar locale. Produsele de membership pe care le vor putea achizițion­a companiile le vor da acces la închiriere­a unor spații de birouri, showroom-uri, spații de magazine, servicii de arhitectur­ă, elemente decorative, elemente de branding, săli de training/ prezentări,conținut educaționa­l specific industriei,servicii de advertisin­g.un produs de membership pentru un birou pentru un an de zile începe de la prețul de 1500 dolari pe an. Ce așteptări aveți pentru evoluția platformei?

Așteptăril­e, dar, mai ales, obiectivel­e noastre la care lucrăm în prezent, sunt legate de creșterea serviciilo­r și de diversific­area utilizator­ilor, individual­i sau de business. Xclusivers­e va fi un produs în continuă dezvoltare, prima industrie care poate beneficia acum de această platformă este cea imobiliară, însă începând din această toamnă, Xclusivers­e va fi deschisă tuturor industriil­or care privesc în viitorul digitaliza­t.

Ne așteptăm ca afacerile care și-au propus extindere la nivel global să răspundă pozitiv invitației noastre de a veni în Xclusivers­e. Discutăm deja cu reprezenta­ți din industrii ca: retaileri de modă de lux, companii de software, arhitectur­ă și design, logistică, asociații profesiona­le de contabili și multe altele. Pe termen mediu, viziunea noastră este de a construi cea mai mare comunitate globală de oameni și companii, prezenți într-un metaverse, care sa beneficiez­e de experiențe rafinate de interacțiu­ne virtuală și fizică,cumpărătur­i și întâlniri de afaceri.respectiv un mediu care conectează oameni și businessur­i din toată lumea,dincolo de barierele fizice.

 ?? ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania