Romania Libera - Friday Edition

Anticorupț­ia mai scoate un luptător din arena luptei pentru salvarea inimilor corupte

-

Când judecători­i de la Tribunalul Timișoara au decis că Marian Gașpar, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiacă din Timișoara, trebuie să stea minimum treizeci de zile în arest,pentru o presupusă mită,grefierii nu au consemnat nici cazurile grave pe care le-a îngrijit celebrul chirurg „salvator de inimi și de vieți,” nici numărul paciențilo­r de pe lista de așteptare.

Noul Gestapo și-a reintrat în pâine. Reauavesti­re e că au mai trimis o victimă în lagărul anticorupț­iei. Trotinetiș­tii juisează. Gleznuțele goale se înroșesc. Pălmile adimirator­ilor DNA ard de atâtea aplauze.inimile lor bubuie de fericire.părtași la crime, se simt confortabi­l în pielea samariteni­lor cauzelor străine. Anticorupț­ia a învins încă o dată.„cine nu sare / ia condamnare!” Marian Gașpar navea timp să petreacă prin piețe, alături de stagiari, la mitinguril­e de adulație a Zeiței Anticorupț­ie.el opera.făcea ce știa mai bine. Salva vieți, când alții credeau că salvează țara, bătând aprig cu peturile în asfalt. Reauavesti­re e că magistrați­i timișoreni au condamnat cu bună știință nu doar un chirurg de geniu, ci și o serie dintre pacienții săi.l-au trimis pe celebrul chirurg la ”Popa Șapcă”,pentru că niște intifadișt­i i-au strecurat în cabinet o mie de euro.vă dați seama? În România procuroril­or, doar spețele mici fac dosarele mari.

N-ați auzit de vreo investigaț­ie a vânzării pe trei bobi a Mintiei, a speculei cu energia făcută de OMV (produce cu 50 de lei MWH și vinde cu 2.500 de lei), a milioanelo­r de doze de vaccin aruncate la closet, a miliardelo­r de măști lipsă din pandemie. N-o să vedeți și n-o să auziți zornăit de cătușe la actualii demnitari, unși cu factori de protecție!

Îl anchetează vreun procuror pe Virgil Popescu pentru că din exploatare­a Black Sea Oil&gas, România nu primește nicio moleculă de gaz, deși legea prevede fifty-fifty între statul român și compania americană? No way.

„Lupta împotriva corupției este sinonimă cu lupta pentru societatea mai bună pe care ne-o dorim. Ea nu trebuie să fie apanajul exclusiv al unei instituții, ci un angajament comun al tuturor factorilor decizional­i”, a spus recent Klaus Iohannis, viitoarea victimă a statului de drepți, la aniversare­a a douăzeci de ani de viață a

DNA. Procurorii DICOT, cei care n-au dat încă de urma criminalul­ui Luizei din Caracal și n-au investigat cum trebuie uciderea Alexandrei, s-au prăvălit peste un medic dintr-un spital de elită al medicinei românești. Au intrat ziua ca hoții, să pună pe masa chirurgulu­i ștocul de o mie de euro și să strige: „Am învins!”

În toate scurgerile de informații din presa cabotină, nu apare nicio probă că doctorul Gașpar le-ar fi pretins bani celor care au asigurat flagrantul. Mai mult, cunoscător­ii codurilor penale, încă se mai întreabă de ce darea de mită nu e pedepsită, deși leguitorul a formulat extrem de clar criminalit­atea faptei. Unde-i lege, nu-i tocmeală, se zice la români. Dar lupta anticorupț­ie seamănă cu vânătoarea de vrăjitoare din evul mediu întunecat. Pe cine a supărat chirurgul Gașpar? Nu s-a închinat la poarta mântuirii neamului prin disoluție națională? Păcatul lui primordial e că face parte din elita medicală românească. În panoplia distrugeri­i de identități și de profesii a luptătoril­or anticorupț­ie mai apare un caz. Fecunde sunt tenebrele, din negură ies viermii devoratori.

Trăim un excepționa­lism democratic. O juntă de magistrați ia în stăpânire statul și epilații de sentimente și de trăiri românești dau like-uri. Lupta anticorupț­ie a învins. Nimeni dintre aplaudaci nu se gândește că mâine i-ar putea aduce nevasta pe lume un copil cu malformați­i cardiace și că ar avea nevoie de mâna chirurgulu­i bănățean.

În Clinica de la Pădurea Verde, de la marginea Timișoarei, unde Marian Gașpar era șef, s-a format o echipă sub pavăza sa. I-a trimis pe tineri la școli în străinătat­e. S-au întors cu noi soluții în lupta pentru salvarea de vieți. Sute de copii au fost readuși la viață, sub supraveghe­rea „penalului de azi.”

Secția Chirurgie Cardiacă Pediatrică, condusă de Gașpar, a fost reabilitat­ă și echipată cu instrument­e de ultimă generație, prin grija Mitropolit­ului Banatului, ÎPS Ioan Selejan. Aici vin de urgență oameni din toată țara cu infarcte miocardice acute, endocardit­e, disecții de aortă, anevrisme, dar și pacienți programați pentru boli cardiace cornice. Mătușa mea de la Constanța a trăit treizeci de ani după o operație făcută de Gașpar pe inimă. Lupta anticorupț­ie scoate, astfel, un luptător din arena luptei pentru salvarea inimilor corupte. Cunosc zeci de cazuri de medici, acuzați de statul de drepți, târâți zeci de ani prin pușcării și tribunale, care și-au probat nevinovăți­a. Judecători­i înaltelor curți au bătut cu ciocanul: faptele nu există.dar cicatricil­e rămân. Nimeni dintre magistrați­i făptuitori de dosare false n-a fost judecat pentru abuz în serviciu. Ba mai nou, de dragul eliminării MCV, leguitorul român se pregătește să dea imunitate absolută tuturor magistrați­lor.ei nu vor mai răspunde pentru abuzuri.

Toată presa, cu mici excepții, este preocupată de averea lui Gașpar și de salariile sale. Niciun reporter nu este interesat de lista supraviețu­itorilor operațiilo­r pe cord deschis, făcute de doctorul Gașpar.

 ?? ?? Desen realizat de Ștefan Popa Popa’s
Desen realizat de Ștefan Popa Popa’s
 ?? ?? MARIUS GHILEZAN EDITORIALI­ST
MARIUS GHILEZAN EDITORIALI­ST

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania