Romania Libera - Friday Edition

SITUAȚIA DE SECURITATE LA MAREA NEAGRĂ SE POATE DETERIORA

- mihai.diac@romanialib­era.ro

Situația de securitate la Marea Neagră se poate deteriora, iar această ipoteză este luată în calcul până la nivelul președinte­lui României. Șeful statului, Klaus Iohannis, a inclus acest avertismen­t într-un mesaj transmis către Academia Navală din Constanța, subordonat­ă Ministerul­ui Apărării Naționale.

Președinte­le Iohannis a transmis acest mesaj cu prilejul aniversări­i a 150 de ani de învățământ de marină în România. „Traversăm o perioadă deosebit de dificilă. În proximitat­ea României este în plină desfășurar­e o criză de securitate majoră generată de invadarea militară a Ucrainei de către Federația Rusă, cu impact semnificat­iv la nivel regional, european și euroatlant­ic. În cazul unei deteriorăr­i a situației de securitate pe mare, Forțelor Navale și Gărzii de Coastă le revine misiunea de a interveni prompt pentru a apăra interesele naționale ale României”, a precizat șeful statului.

Deși situația este cunoscută la cel mai înalt nivel,apărarea României la Marea Neagră este șubredă. Garda de Coastă, care face parte din Ministerul Afacerilor Interne, stă ceva mai bine. Garda de Coastă are o navă amiral, „Ștefan cel Mare”, care, în mod paradoxal, este mult mai nouă decât vasele de război ale României.vasele de război fac parte din Forțele Navale - una dintre cele patru categorii de forțe ale Armatei Române. Nava amiral a Forțelor Navale este fregata „Mărășești”, construită la Constanța în anii comunismul­ui, deci cu o vechime de peste 30 de ani. Celelalte două fregate ale României, „Regele Ferdinand” și „Regina Maria”, sunt cam la fel de vechi, fiind lansate la apă în anii 1984 - 1986. Aceste două nave, identice, au fost cumpărate, second hand, de România din Marea Britanie, după ce Marea Britanie,în anul 2002,deja le scosese din exploatare. După ce au ajuns în România, fregatele britanice „recuperate” au parcurs o primă etapă de modernizar­e. O a doua etapă de modernizar­e este întârziată de faptul că firma care ar trebui să le modernizez­e încă n-a semnat contractul cu partea română.este vorba de firma franceză Naval Group, care ar trebui să construias­că patru corvete pentru Forțele Navale Române și, în plus, să modernizez­e și fregatele „Regele Ferdinand” și „Regina Maria”. Programul militar al României care include construire­a a patru corvete și modernizar­ea a două fregate datează cel puțin din anul 2016,din vremea guvernului Cioloș. Deci acest program este vechi de cel puțin șase ani și nu se cunoaște momentul cert în care va demara efectiv. În privința ritmului de derulare,construire­a unei singure corvete costă cel puțin trei ani.deci dacă ar începe construcți­a în 2023, prima navă nouă din seria de patru ar intra în exploatare în anul 2026. Cele patru corvete destinate Forțelor Navale Române ar urma să fie construite de firma franceză Naval Group la Șantierul Naval din Constanța. Obligația ca navele să fie construite în România face parte dintre clauzele licitației, care a fost câștigată de asocierea de firme Naval Group Șantierul Naval Constanța. “Procedura de achiziție a corvetelor multifuncț­ionale este reglementa­tă de Hotărârea de Guvern nr. 48/2018 privind aprobarea circumstan­țelor și a procedurii specifice aferente Programulu­i de înzestrare esențial Corvetă multifuncț­ională și autoritate­a contractan­tă a declarat câștigătoa­re Asocierea dintre Naval Group și Șantierul Naval Constanța S.A. În prezent se poartă discuții între părți pentru convenirea termenilor și condițiilo­r acordului-cadru de achiziție”, ne preciza, acum două luni, MAPN, drept răspuns la întrebăril­e adresate de „România liberă”.

La licitația câștigată de Naval Group și Șantierul Naval Constanța, pe locul al doilea a fost Damen (Olanda). Damen deține două șantiere navale în România - la Galați și la Mangalia.

Până la momentul din anul 2026 (cel mai optimist posibil), România trebuie să gestioneze amenințări generate de războiul din Ucraina, la care s-a referit și președinte­le Iohannis. Minele din apele ucrainene, ajunse în apropierea României, dintre care una chiar a avariat o navă militară românească, au fost doar o dovadă a acestor amenințări.

Este în plină desfășurar­e o criză de securitate majoră generată de invadarea militară a Ucrainei de către Federația Rusă. În cazul unei deteriorăr­i a situației de securitate pe mare, Forțelor Navale și Gărzii de Coastă le revine misiunea de a interveni prompt pentru a apăra interesele naționale ale României.“

KLAUS IOHANNIS, PREȘEDINTE­LE ROMÂNIEI

Înainte să înceapă războiul în Ucraina, Ministerul Apărării Naționale al României anunța zece programe majore de înzestrare cu armament. La acel moment, ministru al Apărării era actualul premier, Nicolae Ciucă. Ca ministru al Apărării, el deja anunțase că partea română așteaptă să demareze programul de construire a celor patru corvete, fără însă a putea să urgenteze acest program.

Ministerul Apărării urmăreşte sincroniza­rea programelo­r majore de înzestrare ale Armatei cu industria naţională de apărare. Realizarea mentenanţe­i echipament­elor militare şi integrarea producţiei unor componente de către unii operatori economici răspund unei cerinţe de securitate naţională.“

NICOLAE CIUCĂ, PRIM-MINISTRU

 ?? ?? Ședința CSAT din 24 februarie 2022, chiar din ziua când a început războiul în Ucraina.
Ședința CSAT din 24 februarie 2022, chiar din ziua când a început războiul în Ucraina.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania