Romania Libera

Rednic nu a reușit să ridice echipa

- Cristi Frisk

Ultimul meci din turul sezonului regulat al Ligii I la fotbal s-a disputat luni seară, la Chiajna, între Concordia din localitate și Dinamo București. Meciul, așteptat cu sufletul la gură de fanii dinamovișt­i în special, s-a încheiat cu un rezultat de egalitate, 0-0, care a alimentat și mai mult frustrăril­e acumulate de peluza dinamovist­ă.

Echipa celor de la Dinamo, pregătită mai nou de către Mircea Rednic, a avut momente jenante, cu minute întregi în care nu a reușit să treacă de linia mediană, ori cu greșeli

impardonab­ile în sistemul defensiv. Cu excepția căpitanulu­i Nistor, care s-a zbătut și a încercat să redreseze corabia, restul jucătorilo­r de câmp echipați în alb și roșu au fost inerți. Portarul Penedo,care a apărat și pentru Panama la Campionatu­l Mondial, a avut câteva parade excepționa­le, salvând o remiză albă, chinuită și cu gust foarte amar pentru câini.

Este drept că Dinamo se poate lega de neacordare­a unei lovituri de pedeapsă, în prima repriză, la un henț comis de Fota în propriul careu, dar oricum este mult prea puțin.

Conflict cu fanii

Tribuna dinamovist­ă deja a răbufnit. În momentul în care celălalt internațio­nal panamez, Cooper, a fost înlocuit, fanii l-au atacat rasial, imitând sunetele unei maimuțe. Fotbalistu­l a avut intenția de a se răfui cu fanii, dar în ultima secundă s-a răzgândit, iar conflictul a fost aplanat.

La finalul meciului, Mircea Rednic și-a trimis jucătorii direct la vestiare, sărind peste obișnuitul salut către fani. Suporterii nu au rămas nici ei datori,blocând pentru câteva minute autocarul dinamovist, în parcarea stadionulu­i din Chiajna.

Cu numai 13 puncte după 13 etape, Dinamo ocupă, la finalul turului, locul 12, care duce la baraj. Mai mult, Hermannsta­dt s-a apropiat la numai două lungimi după victoria de la Iași, iar Voluntariu­l, 8 puncte, nu stă nici ea cu mâinile în sân.

Pentru Dinamo urmează din nou o deplasare inedită, dar în egală măsură și complicată, la Miercurea Ciuc, în Cupa României. O eventuală eliminare ar însemna mai mult decât un dezastru pentru Rednic și compania.

 ?? FOTO: AGERPRES ??
FOTO: AGERPRES

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania