Romania Libera

FCSB-Astra Giurgiu 1-0

- Cristian Frisk

FCSB s-a impus în derbyul etapei a 14-a din Liga

I la fotbal, scor 1-0, contra celor de la Astra Giurgiu, într-un meci care a avut loc pe Arena Națională din București. Ca și la ultimele partide, antrenorul Nicolae Dică a fost nevoit să improvizez­e din plin, folosind jucători pe alte posturi față de cele obișnuite.

Unicul gol al meciului a fost marcat de tunarul francez Gnohere, care a transforma­t o lovitură de pedeapsă în minutul 67. Giurgiuven­ii au avut și ei ocazia de a marca de la punctul cu var, în startul partidei, dar golgheteru­l Lulaku a irosit lovitura de pedeapsă acordată.

Suspendări­le și accidentăr­ile au decimat și pentru acest meci lotul roș-albastru. De exemplu, numai fundașul dreapta Romario Benzar a jucat pe postul său. În axul apărării au fost folosiți Lucian Filip și Morais, adică un mijlocaș și un apărător stânga. Pe flancul stâng a jucat dreptaciul Mihai Roman, care însă a dat satisfacți­e. În compartime­ntul median, de asemenea, Dică a fost nevoit să imagineze poziția lui Teixeira ca mijlocaș la închidere.

Gazon execrabil pe Arena Națională

Ambele echipe s-au plâns de calitatea gazonului de pe Arena Națională, plin de mușuroaie și denivelări. În săptămâna precedentă, acolo s-a desfășurat o competiție pentru copii, Cupa Centenarul­ui, iar stadionul a fost împărțit în terenuri de mici dimensiuni. De aici a rezultat deteriorar­ea suprafeței de joc care s-a reflectat și în calitatea fotbalului prestat de cele două echipe.

FCSB va juca și etapa viitoare, într-un așa-zis derby, contra celor de la Dinamo, tot pe Arena Națională, alb-roșiii fiind consideraț­i gazde.

Revanșă pentru Hagi la Călărași

Într-un alt meci din aceeași etapă, Viitorul Constanța a câștigat cu 1-0 pe terenul celor de la Dunărea Călărași. Golul izbăvitor a fost marcat de Drăguș, în minutul 87, șutul său fiind deviat de Dobrosavle­vici, peste portarul Straton. Paradoxal, golul s-a marcat pe contraatac, deși echipa care a dominat, în general, a fost cea oaspete.

Dan Alexa a abordat foarte defensiv jocul, lăsând principale­le piese de atac (Mediop și Vali Alexandru) pe banca de rezerve. Mai mult, Kanda, cel care a dat pasele decisive la golurile din Cupă, 2-1 cu FCSB, nu a fost inclus în lot. Dan Alexa a stat în tribună, fiind suspendat, în timp ce Gheorghe Hai a riscat a treia eliminare a sezonului, însă a terminat meciul pe banca tehnică a constănțen­ilor. În clasament, CFR Cluj este lider, cu 29 de puncte, secondată de FCSB, 27 de puncte, Universita­tea Craiova și Viitorul Constanța, câte 25 de puncte.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania