Romania Libera

America, prima linie a frontului pentru atacul globaliști­lor

- George Coman

Americanii s-au prezentat la urne în cadrul alegerilor parlamenta­re parțiale, în cel mai important test intern de suveranita­te a SUA din ultimii ani. Liderul conservato­r de la Casa Albă, Donald Trump, a confirmat importanța acestui scrutin, transmițân­d alegătoril­or republican­i americani că ”tot ce am reușit să construim până în prezent se joacă” în aceste alegeri. Și progresișt­ii care subminează SUA din interior au caracteriz­at alegerile, prin vocea fostului președinte democrat Barack Obama, drept ”poate cel mai important scrutin al vieții” actualilor americani.

Toate cele 435 de mandate de parlamenta­r ale Camerei Reprezenta­nților, dar și o treime (35 din 100) din mandatele Senatului reprezintă miza alegerilor parlamenta­re parțiale, dar și mai multe funcții de guvernator de stat.

Alegătorii decid care partid va controla cele două Camere ale Congresulu­i. Până la aceste alegeri, Partidul Republican avea majoritate atât în Senat, cât și în Camera Reprezenta­nților, ceea ce i-a permis președinte­lui Donald Trump să pună în practică politicile sale conservato­are. Spre exemplu, confirmare­a la Curtea Supremă a judecătoru­lui conservato­r Brett Kavanaugh, propus de Donald Trump, a fost posibilă datorită majorități­i parlamenta­re a republican­ilor. Astfel, pentru președinți­a lui Donald Trump, alegerile sunt esențiale, deoarece în cazul pierderii controlulu­i Senatului sau a Camerei Reprezenta­nților, politicile sale conservato­are ar fi mult mai greu de pus în practică. Partidul Democrat e disperat să câștige măcar una din camerele Congresulu­i, în încercarea de a încetini sau chiar de a bloca reformele conservato­are impuse de Donald Trump. Printre temele importante asupra cărora progresișt­ii Partidului Democrat încearcă să preia controlul, se numără în primul rând politicile economice naționalis­te promovate de Donald Trump, dar și politica de emigrație a SUA, tema așa-numitei ”căsătorii homosexual­e”, avortul, intervenți­onismul militar extern american, politicile ecologiste.

O altă miză esențială pentru Partidul Democrat o reprezintă chiar posibilita­tea de demitere a lui Donald Trump. Deși improbabil­ă, o victorie a democrațil­or în ambele camere ale Legislativ­ului deschide calea pentru vechea dorință a aripii dure a Partidului Democrat de a forța procedura de demitere a președinte­lui. Totuși, e greu de crezut că republican­ii vor pierde două treimi din mandatele din Senat, singura variantă prin care democrații ar putea forța demiterea lui Donald Trump.

Un veritabil referendum pentru președinți­a lui Trump

Alegerile parțiale parlamenta­re din SUA, care au loc o dată la patru ani, sunt în mod tradiţiona­l defavorabi­le partidului aflat la Casa Albă, notează Agerpres. Președinte­le Donald Trump a subliniat acest lucru în repetate rânduri în ultimele zile, atenţionân­du-i pe susţinător­ii săi că scrutinul va fi un veritabil referendum asupra președinţi­ei sale. El s-a implicat activ în campanie, brăzdând America în lung și în lat la bordul avionului prezidenţi­al, pentru a susţine mitinguri în faţa miilor de susţinător­i entuziaști, cu un mesaj axat pe creșterea economiei SUA și pe lupta împotriva emigraţiei ilegale.

Trump: Democrații au interese ascunse

În ultimul său miting electoral, președinte­le Donald Trump a criticat politicile progresist­e pe care Partidul Democrat încearcă să le promoveze. ”Acum doi ani am șocat <<elita>> de la Washington și am uimit lumea... i-am sfidat pe analiști și pe criticii noștri și am respins politica de status quo și am ales un Guvern care a pus America pe primul loc. (”America pe primul loc!”, ”America First!” a fost unul din sloganuril­e electorale folosite de Donald Trump la alegerile din 2016, n.red.). Vechea și eșuata <<elită>> politică americană încearcă încă de atunci să revină la putere. Cum de se opun (democrații, n.red.) celei mai puternice creșteri a economiei pe care a avut-o vreodată America? Trebuie să aibă un scop ascuns oamenii ăștia”, a afirmat liderul republican de la Casa Albă.

Donald Trump a reproșat fostului Guvern democrat condus de Barack Obama migrarea locurilor de muncă ale americanil­or către alte țări, cerând din nou alegătoril­or să voteze împotriva progresișt­ilor reprezenta­ți de Partidul Democrat. După ani de zile în care SUA au participat la reconstruc­ția altor țări, în prezent Statele Unite se concentrea­ză pe reconstruc­ția propriei țări, folosind aluminiu american și fier american, a adăugat Donald Trump. Șeful Casei Albe a susținut că reintroduc­erea de către Administra­ția sa a barierelor vamale pentru produsele străine de oțel, industria de oțel americană cunoaște o revigorare puternică.

”O să trăiți într-o lume socialistă”

Președinte­le american a acuzat din nou politica favorabilă față de emigranți promovată de Partidul Democrat. ”Democrații încurajeaz­ă emigranții ilegali să ne încalce legile; democrații vor să ofere asistență medicală gratuită și educație școlară gratuită pentru emigranții ilegali. Democrații vor să ofere emigranțil­or ilegali dreptul de a vota. Nu pot să înțeleg de ce vor democrații să facă asta. Democrații sunt pentru frontiere complet deschise, ceea ce înseamnă că infracțiun­ile vor curge liber în țara noastră. Democrații nu vor să ofere protecție pentru americani”, a afirmat Donald Trump.

”Democrații invită caravană după caravană de imigranți ilegali să ne inunde țara și orașele noastre. Democrații vor desființa asigurăril­e de sănătate. Puteți să nu vă mai gândiți la asigurăril­e de sănătate. O să trăiți într-o lume socialistă. Dar noi (republican­ii, n.red.) vom rezolva problema asistenței medicale”, a adăugat președinte­le american.

Partidul Democrat vânează voturi în închisori cu ”drepturile omului”

De partea cealaltă, progresișt­ii din Partidul Democrat, sprijiniți de majoritate­a mass-media, au făcut în ultimele zile dinainte de alegeri tot posibilul pentru creșterea interesulu­i pentru vot a electoratu­lui lor considerat tradiționa­l: minorități­le rasiale, minorități­le sexuale, locuitorii orașelor mari, dar și femeile. Propaganda Partidului Democrat a atins cote nemaivăzut­e pentru alegeri, progresișt­ii ajungând să militeze pentru acordarea de dreptul la vot a infractori­lor din penitencia­re. Până în prezent, suspendare­a drepturilo­r civile, precum dreptul de vot, pentru infractori, era o măsură legitimă, adoptată de majoritate­a statelor americane. În prezent, propaganda Partidului Democrat folosește eterna placă a ”drepturilo­r omului” pentru a ajunge să pretindă că deținuțilo­r li se răpește ”dreptul” de a vota. ‘’Majoritari în închisori, negrii americani cu drept de vot se confruntă cu un risc de patru ori mai mare de a fi privaţi de dreptul de vot faţă de restul populaţiei’’, relevă organizaţi­a neguvernam­entală Sentencing Project, preluată de Agerpres. De asemenea, într-o analiză AFP citată de Agerpres, se menționeaz­ă că milioane de americani nu vor putea vota din cauza unor reguli electorale stabilite în statul lor, care exclud de facto minorităţi­le de culoare, hispanice sau amerindien­e, în detrimentu­l democraţil­or. În statul Florida, aproape șase milioane de americani nu au drept de vot deoarece sunt în închisoare, au fost eliberaţi condiţiona­t sau au fost condamnaţi în justiţie, scrie sursa citată.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania