Romania Libera

Gaz Metan a reușit singura victorie a gazdelor în etapă

- Cristian Frisk

Ultima partidă a etapei cu numărul 15 din Liga I la fotbal s-a disputat luni seară la Mediaș, unde localnicii de la Gaz Metan s-au impus cu 2-0 în fața lanternei roșii FC Voluntari. Astfel, formația sibiană a ajuns la golaveraj zero, 17-17, păstrându-și poziția de play-o†.

Cu un joc bine consolidat, în special la nivelul liniei de mijloc, Gaz Metan Mediaș a avut o primă repriză excelentă. Plusul de condiție fizică și de ambiție a fost fructifica­t pe tabela de marcaj prin golurile semnate de doi dintre cei mai buni jucători de pe teren, Boubacar Fofana, minutul 10, și căpitanul Marius Constantin, care a transforma­t un penalty în minutul 40.

După pauză, medieșenii au schimbat registrul tactic și au abordat un modul de siguranță, preferând să joace la trecerea timpului. Cum FC Voluntari nu a dat dovadă de capacități ofensive ieșite din comun, scorul a rămas neschimbat, Gaz Metan Mediaș câștigând meritat, cu 2-0.

Voluntariu­l, în derivă

Eșecul din Ardeal a adâncit criza în care se află FC Voluntari. Urmărită la lucru din tribună, de către viitorul antrenor, italianul Cristiano Bergodi, trupa ilfoveană a părut paralizată după primirea golurilor. După antrenori precum Claudiu Niculescu, Adrian Mutu sau Daniel Oprița, în ultima vreme, pe banca tehnică a Voluntariu­lui a fost instalat cuplul Ioan Andone – Dinu Todoran. Cu un lot subțire, schimbarea antrenoril­or în ritm rapid nu pare o soluție de redresare, iar FC Voluntari este deja la 7 puncte distanță de penultima clasată.

Sigur că intrarea în playout va reduce la jumătate distanța de puncte, dar și așa situația Voluntariu­lui, cu două baraje de menținere la ultimele ediții de campionat, este una disperată.

Campionatu­l se întrerupe o săptămână pentru meciurile naționalei din Liga Națiunilor.

 ?? FOTO AGERPRES ??
FOTO AGERPRES
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania