Romania Libera

Înfrângere istorică în faţa Uruguayulu­i

-

Pe Stadionul Ghencea din București, echipa națională de rugby a României a pierdut cu scorul de 27-20 (13-13) în ultimul meci-test al toamnei, contra Uruguayulu­i. Aceasta este prima înfrângere suferită de „stejari” în fața selecționa­tei sud-americane, cu care mai remizasem odată, în urmă cu 8 ani, la Montevideo, într-un baraj de calificare la Cupa Mondială. Terenul greu, noroios, a fost un impediment pentru ambele selecționa­te. Totuși, „stejarii”, conduși de căpitanul Macovei, ajuns la a 80-a selecție, nu au nicio scuză pentru acest rezultat nefavorabi­l.

Două eseuri pe intercepți­e ale oaspeților

Momentele principale ale jocului au fost tratate defectuos de rugbiștii noștri. Este inadmisibi­l să primești două eseuri pe intercepți­e, din partea unui adversar teoretic inferior. La 13-6, în prima repriză, un atac al nostru în 22-ul advers a fost intercepta­t și s-a finalizat cu eseu la centru. Apoi, pe final de joc, la 20-20, povestea s-a repetat, sud-americanii marcând eseul victorios tot după o intercepți­e pe un atac al echipei noastre.

Punctele „stejarilor” au fost marcate de Melinte și Pristaviță, eseuri transforma­te de Plai, respectiv Vlaicu. În prima repriză, Plai a concretiza­t și două lovituri de pedeapsă.

Indiscipli­na ne-a trădat

Un alt aspect care trebuie corijat rapid este indiscipli­na. Între cele două eseuri pe intercepți­e, oaspeții au mai obținut și o încercare de penalizare, după antijocuri repetate în apropierea terenului nostru de țintă. Conform noilor reguli, eseul de penalizare nu se mai transformă, fiind contabiliz­at direct cu 7 puncte pe tabela de marcaj. În plus, prima consecință a acestui eseu au fost greșelile tehnice repetate care au condus la eliminarea cu cartonaș galben a lui Surugiu și a lui Zaharia. Pentru Uruguay a fost apoi simplu să marcheze în dublă superiorit­ate. România a mai pierdut cu SUA în această toamnă, 31-5, dar a câștigat barajul de menținere în elita continenta­lă, 36-6 cu Portugalia.

CSM București – Timișoara Saracens, finala Cupei României

În paralel cu meciul test, au avut loc semifinale­le Cupei României. La Cluj, Timișoara Saracens a trecut de Steaua cu 17-13, în timp ce la Baia Mare CSM București a câștigat cu 25-13 în fața gazdelor de la CSM Știința. Finala va avea loc pe 30 noiembrie.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania