Romania Libera

Controale la spitale private, pentru suspiciuni de decontări nelegale

-

Ministerul Finanţelor și Ministerul Sănătăţii au demarat controale la cinci operatori privaţi de servicii medicale pentru a verifica decontăril­e de servicii medicale realizate de către aceștia, a anunţat, luni, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovic­i.

„Nu toţi privaţii, dar vor fi controale făcute de Ministerul Finanţelor împreună cu Ministerul Sănătăţii pentru că sunt, se pare, o serie cheltuieli care se fac probabil altfel decât prevede legea. O să vedeţi exact când facem controlul. Sunt câteva structuri pe care Ministerul Sănătăţii le-a indicat. Sunt din zona privată. O să vedeţi exact care sunt și concluziil­e controlulu­i care se află în derulare”, a spus Eugen Teodorovic­i, citat de Agerpres.

El a menţionat că se va verifica modul în care acești agenți economici privați decontează banii de la Casa de Sănătate.

„Se pare că sunt dublări de decontări de cheltuieli în această zonă. Pentru același tip de intervenţi­i medicale se plătesc de mai multe ori aceste activităţi și de către privat și de către Casa de Sănătate. Deja avem o mare problemă dacă lucrurile sunt în acest fel”, a spus Teodorovic­i.

În opinia ministrulu­i, este „imoral și ilegal” ca o companie să taxeze și pacientul și să deconteze serviciul prestat și de la Casa de Sănătate. Eugen Teodorovic­i a precizat că sancţiunil­e vor fi cele pe care le prevede legea.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania