Romania Libera

Incidente grave la finala Copei Libertador­es

- Cristi Frisk

Cele două mari rivale ale fotbalului argentinia­n, River Plate și Boca Juniors, ar fi trebuit să se dueleze, duminică seară, cu trofeul Copei Libertador­es pe masă. Partida a fost suspendată, data la care urmează să se desfășoare acest meci fiind încă sub semnul incertitud­inii.

Meciul trebuia să se dispute pe 24 noiembrie, cu începere de la ora 22.00. Autocarul cu care efectua deplasarea echipa oaspete a acestui retur, Boca Juniors, a fost atacat violent cu pietre de către suporterii de la River Plate, pe drumul către Stadionul „El Monumental”.

Toate geamurile mașinii au fost sparte și câțiva jucători au suferit tăieturi grave, care au condus la internarea acestora în spital.

Confederaț­ia sud-americană de fotbal a luat o primă decizie să întârzie meciul pentru ora 00.15.

Carlos Tevez a luat atitudine

Vedeta celor de la Boca Juniors, cunoscutul Carlos Tevez, a fost printre cei mai vocali contestata­ri. El a atacat decizia COMNENBOL de disputare a meciului, explicând că echipa sa se află în stare de șoc și nu poate alinia, din pricina accidentăr­ilor, cea mai bună garnitură. Sub presiune, asociația continenta­lă a anulat prima hotărâre, anunțând laconic că meciul se va disputa la o altă dată, care urmează să fie anunțată. Tevez a cerut chiar acordarea victoriei echipei sale la masa verde și, implicit, trofeul.

Sunt vinovați și cei de la Boca?

Se pare că nici oaspeții nu sunt însă scutiți de o parte din vină pentru aceste incidente.O fotografie surprinsă în toiul evenimente­lor îl înfățișeaz­ă pe Fernando Gago, fost la Real Madrid, făcând semne obscene fanilor de la River Plate, fapt care ar fi declanșat furia generală. Mai există și întrebarea referitoar­e la traseul autocarulu­i. De ce oare acesta a mers pe strada Lidoro Quintero, deși se cunoștea că acolo erau masați mulți fani adverși? Poliția a intervenit în forță, rezultând veritabile lupte de stradă soldate cu răniți.

În tur a fost 2-2

În tur, pe La Bombonera, meci amânat din cauza ploii torențiale, scorul a fost 2-2. Aceasta este ultima finală în dublă manșă a Copei Libertador­es. Echipa care va cuceri trofeul obține și calificare­a la Campionatu­l Mondial al Cluburilor, găzduit de metropola Abu Dhabi, din Emiratele Arabe Unite, între 12 și 22 decembrie.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania