Romania Libera

Botoșani a învins Craiova în epilogul etapei a 16-a

- Cristian Frisk

Etapa a 16-a a Ligii I la fotbal s-a încheiat cu un meci foarte frumos între FC Botoșani și Universita­tea Craiova. Echipa moldavă, cu debutantul Liviu Ciobotariu pe banca tehnică, a reușit o victorie importantă și la palmares, dar mai ales în statistici. FC Botoșani s-a impus cu scorul de 2-1 (2-0).

Jocul a început într-o notă de echilibru care a predominat pe tot parcursul primei reprize. Italianul Fabbrini a deschis scorul în minutul 28 cu un șut sub bara transversa­lă. Apoi a venit golul superb semnat de Fulop Levente, în minutul 35, după o centrare din procedeul Rabona a lui Mihai Roman.

Kovacs Istvan i-a privat pe olteni

În repriza a doua a început să ningă, iar atacurile Craiovei, în căutarea egalării, au fost din ce în ce mai dese. Asaltul oltenilor s-a materializ­at abia în minutul 79, când Mateiu a redus din handicap.

Universita­tea Craiova a solicitat în trei cazuri acordarea unor lovituri de pedeapsă. În două dintre acestea, reluările de la TV au demonstrat că jucătorii echipei oaspete au avut dreptate. Arbitrul Kovacs Istvan, din Carei, i-a privat pe olteni de acordarea a două lovituri de la 11 metri care, poate, ar fi schimbat soarta jocului și, implicit, rezultatul final.

În ultimele minute, fundașul dreapta al Craiovei, Radoslav Dimitrov, a avut o mare ocazie de egalare împotriva fostei sale echipe, dar a șutat în plasa laterală.

Șansă mare ratată de Universita­tea Craiova

Fluctuații­le de formă și de rezultate ale Craiovei continuă. Echipa antrenată de italianul Devis Mangia a rămas cu numai 26 de puncte acumulate, însă este pe loc de play-o—. Universita­tea s-a remarcat prin inconstanț­ă,pierzând puncte împotriva unor adversare mai slab cotate. La meciul de la Botoșani a lipsit starul Alexandru Mitriță, care a ispășit o etapă de suspendare.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania