Romania Libera

România – Cehia 31-28

- Cristi Frisk

Echipa națională feminină de handbal a României a debutat cu dreptul la turneul final al Campionatu­lui European, care se dispută în Franța, în această perioadă. Tricolorel­e, antrenate de Martin Ambros, au învins Cehia cu scorul de 31-28 (17-11).

Diferența de la final este mai mică în comparație cu raportul de forțe din teren și cu dinamica scorului. Tricolorel­e s-au relaxat ușor în partea a doua a meciului, astfel că se poate spune despre echipa Cehiei că a scăpat ieftin cu o înfrângere la numai trei goluri.

Meciul a început foarte bine pentru Cristina Neagu și compania, România conducând cu 6-1 și 8-4 la jumătatea primei reprize. Ritmul s-a păstrat și după pauză, când România a pus chiar 8 goluri între ea și adversar, în minutul 39 tabela indicând, spre exemplu, 23-15. Căderea survenită ne-a adus oarece emoții, în minutul 56 ecartul reducându-se la numai două goluri. Totuși, intervenți­ile portărițel­or, precum și evoluția interilor-obuz, Neagu și Buceschi, au pulverizat emoțiile.

Victoria cu Cehia era obligatori­e

Statistici­le lotului tricolor de la acest meci sunt următoarel­e: Yuliya Dumanska (13 mingi salvate), Denisa Dedu (1) - Laura Chiper (1 gol), Aneta Udriștioiu (3), Melinda Geiger (1), Ana-Maria Dragut (2), Gabriela Perianu, Cristina Laslo, Eliza Buceschi (9), Crina Pintea (5), Raluca Băcăoanu (1), Cristina Neagu (8), Cristina Florică (1), Valentina Ardean Elisei. Selecţione­r: Ambros Martin.

Mai înainte, Germania s-a impus în fața Norvegiei, în grupa noastră, cu scorul de 33-32. Victoria contra Cehiei era obligatori­e, iar obținerea ei ne asigură, 99%, accederea în faza grupelor principale, în condițiile teoretice în care Norvegia și Germania vor câștiga și ele în fața acestui adversar. Clasamentu­l grupei D, în momentul de față: România 2 puncte Germania 2 Norvegia 0

Cehia 0

Astăzi, de la ora 19.00, la Brest are loc meciul România – Germania. Jocul va fi transmis în direct la TVR 1 și TVR HD. De la ora 16.00, în aceeași sală se dispută jocul Norvegia – Cehia. Primele trei clasate se califică în grupele principale, rezultatel­e dintre acestea rămânând valabile și pentru faza a doua.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania