Romania Libera

Meciuri spectaculo­ase în prima ligă

- Cristi Frisk

Temperatur­ile au fost foarte scăzute în week-end-ul care a marcat Ziua Națională a României. Acesta nu a fost însă un impediment pentru echipele de fotbal care s-au prezentat pe terenuri, meciurile fiind unele atractive. De menționat că, în urma unei directive de ultim moment a Federației Române de Fotbal, la toate partidele, înainte de începere, s-a intonat imnul național de stat ”Deșteaptă-te române!”. Exemplul fotbalului a fost preluat și de alte federații sportive naționale care au impus această ceremonie la evenimente­le pe care le patronează.

Sepsi OSK Sf. Gheorghe era, până la ora închiderii ediției tipărite, singura formație care a obținut un punct în deplasare. Covăsnenii au remizat pe terenul celor de la Poli Iași, 1-1, deși deschisese­ră scorul rapid, prin Vașvari, în minutul 9. Proaspătul internațio­nal din Costa Rica, Flores, a egalat în minutul 21. Partida s-a disputat pe un ger năprasnic, -12 grade Celsius, dar terenul s-a prezentat în condiții foarte bune. Ieșenii au avut în poartă un debutant, Târnovanu, care s-a descurcat onorabil.

CFR Cluj, liderul ierarhiei, s-a impus fără probleme în fața lanternei roșii FC Voluntari, scor 5-0 într-un meci altfel interzis pariorilor. Există o axiomă, adeseori verificată în practica pariurilor sportive, de a se evita jocurile între primul și ultimul loc, deoarece sunt predispuse la surprize. Nu a fost cazul acum, atacantul George Țucudean marcând un hattrick în poarta fostului echipier de la CFR, Vâtcă. Pentru FC Voluntari, cu numai 8 puncte acumulate, criza continuă.

Gazdele s-au impus în meciurile de sâmbătă

Hermannsta­dt a continuat seria bună și a câștigat cu Concordia Chiajna, 2-1, împingând echipa ilfoveană pe locul penultim. Viitorul Constanța a câștigat și ea meciul de acasă, cu Dinamo București, scor 4-1, trupa lui Rednic fiind afectată de pierderea fundașului stânga Olteanu, eliminat în repriza secundă la scorul de 1-1.

Pe final de partidă, Ianis Hagi, căpitanul dobrogenil­or, a demonstrat altruism cedând executarea unui penalty în favoarea lui Mățan, care a ratat. Hagi junior este cel mai bun transforme­r de lovituri de pedeapsă din campionat, cu patru reușite de la punctul cu var.

Ieri au avut loc meciurile Universita­tea Craiova – Dunărea Călărași și FCSB – Gaz Metan Mediaș. Acest din urmă meci s-a disputat la Pitești, pe Stadionul ”Trivale – Nicolae Dobrin”. Runda se încheie astă-seară, cu Astra Giurgiu – FC Botoșani, de la ora 20.00.

După aceea, de mâine încolo, mijlocul săptămânii este ocupat cu o etapă intermedia­ră. Vom reveni cu amănunte.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania