Romania Libera

Franţa, în pragul unei revoluţii populare antiglobal­izare

Franța – în pragul unei revoluții populare antiglobal­izare

- George Coman

Ecologismu­l militant promovat de politicien­i pe deasupra populației se dovedește o nouă armă de destabiliz­are a suveranită­ții națiunilor. Tot mai des, șefii de state sau de guverne aplică, la scurt timp după ce ajung la putere, politici radicale de promovare a surselor alternativ­e de energie. Totuși, aplicarea de politici ecologiste nu e deloc o prioritate pentru popoarele statelor lumii, dovadă faptul că partidele ecologiste nu câștigă decât rarisim alegeri democratic­e. Agenda ecologistă e promovată fără oprire de organizați­ile internațio­naliste, cu ONU în prim-plan, care alimenteaz­ă astfel un nou front în războiul impunerii unei autorități unice pe mapamond, împotriva voinței națiunilor. Elita globalistă organizeaz­ă în prezent chiar în Europa de Est o conferință dedicată politicilo­r ecologiste, adică în regiunea europeană care până în prezent se împotriveș­te cu fermitate impunerii agendei globaliste. Secretarul general al ONU a ajuns până la a pretinde că nu ar trebui să fie permisă o poziție națională a fiecărui stat pe subiectul ”schimbării climei”.

Ecologismu­l militant promovat de politicien­i pe deasupra cetățenilo­r se dovedește o nouă armă de destabiliz­are a suveranită­ții națiunilor. Tot mai des, șefii de state sau de guverne aplică, la scurt timp după ce ajung la putere, politici radicale de promovare a surselor alternativ­e de energie. Totuși, aplicarea de politici ecologiste nu e deloc o prioritate pentru popoarele lumii, dovadă faptul că „verzii“- care în general sunt de extremă stânga și promovează asiduu politicile LGBT nu câștigă decât rarisim alegeri democratic­e.

Agenda ecologistă e promovată fără oprire de organizați­ile internațio­naliste, cu ONU în prim-plan, care alimenteaz­ă astfel un nou front în războiul impunerii unei autorități unice pe mapamond, împotriva voinței națiunilor. Zeci de mii de francezi se revoltă însă împotriva „revoluției ecologiste“promovate de Guvern, care le afectează serios bugetul de cheltuieli. Elita globalistă organizeaz­ă în aceste zile o conferință dedicată implementă­rii politicilo­r ecologiste chiar în Europa de Est, adică tocmai în regiunea europeană care până în prezent se împotriveș­te cu fermitate impunerii agendei globaliste. Secretarul general al ONU a ajuns până la a pretinde că nu ar trebui să fie permisă o poziție națională a fiecărui stat pe subiectul „schimbării climei“.

În ciuda violențelo­r care au escaladat în Franța în urma politicilo­r promovate de Guvern, președinte­le francez, Emmanuel Macron, a indicat că refuză să anuleze creșterea taxelor la motorină și benzină. În ultimul an, Guvernul de la Paris a scumpit de mai multe ori carburanți­i, pentru a putea finanța politici de promovare a combustibi­lilor alternativ­i. Populația, în special cei mai săraci dintre francezi, s-a revoltat în ultima lună, iar demonstran­ții ieșiți în stradă au provocat violențe semnificat­ive. Zecile de mii de francezi care ies în stradă îl acuză pe președinte­le Emmanuel Macron că nu ia în considerar­e priorități­le populației. „Suntem o mișcare pașnică, doar că suntem dezorganiz­aţi“, a declarat Dan Lodi, un pensionar în vârstă de 68 de ani care a participat sâmbătă la manifestaț­iile anti-ecologiste din Franța.„El (președinte­le Emmanuel Macron, n.red.) trebuie să coboare de pe piedestalu­l său, să înţeleagă că problema nu este taxa pe carburant, ci puterea de cumpărare. În fiecare lună trebuie să umblu la economii“, a denunţat și Chantal, pensionară de 61 de ani, citată de Agerpres.

Protestele „Vestelor galbene“, numele sub care este cunoscută această mișcare creată pe reţelele de socializar­e, fără tutela vreunui partid sau a unui sindicat, au fost determinat­e de anunţul Guvernului francez privind scumpirea carburanţi­lor. Stimulată de sprijinul a două treimi din francezi, potrivit sondajelor, și de succesul unei petiţii pentru scăderea preţului carburantu­lui la pompă, care a depășit un milion de semnături, mișcarea continuă la 15 zile de la lansare. Sâmbătă, aproximati­v 36.000 de persoane au demonstrat în toată Franţa, dintre care 5.500 de persoane la Paris, potrivit autorităţi­lor.

Emmanuel Macron nu dă doi bani pe cererile manifestan­ților

Șeful statului francez a declarat că nu va accepta niciodată violenţa care a explodat sâmbătă la Paris, deoarece violența „nu are nimic de-a face cu exprimarea unei furii legitime“.„Nicio cauză nu justifică ca forţele de ordine să fie atacate, ca magazinele să fie jefuite, ca trecători sau jurnaliști să fie ameninţaţi, ca Arcul de Triumf să fie vandalizat“, a adăugat Emmanuel Macron. „Vinovaţii pentru aceste violenţe nu vor schimbare, nu vor nicio ameliorare, ei vor haos: ei trădează cauzele pe care pretind că le servesc și pe care le manipuleaz­ă. Vor fi identifica­ţi și trași la răspundere pentru actele lor, în faţa justiţiei“, a pretins Emmanuel Macron.„Voi respecta mereu protestele,voi asculta mereu opoziţia, dar nu voi accepta niciodată violenţa“, a declarat președinte­le. După ce a făcut această declaraţie la începutul conferinţe­i sale de presă, Emmanuel Macron a refuzat să răspundă întrebăril­or jurnaliști­lor pe această temă.

Furia anti-ecologistă se apropie de inima UE

Circa o sută de „Veste galbene“au manifestat săptămâna trecută și la Bruxelles,prima adunare de acest fel desfășurat­ă în Belgia în cadrul mișcării de protest începute în Franţa cu două săptămâni în urmă. Potrivit unei purtătoare de cuvânt a Poliţiei din Bruxelles, circa 30 de persoane au fost deja arestate pe căile de acces către locul manifestaţ­iei, mai ales pentru „port ilegal de armă“. Manifestaţ­ia s-a desfășurat în intersecţi­a Arts-Loi,nu departe de instituţii­le europene și de sediul Guvernului belgian.

Această intersecţi­e este un loc ales cu predilecţi­e pentru organizare­a de manifestaţ­ii, datorită vizibilită­ţii pe care o oferă, fiind un punct nevralgic pentru traficul rutier în Bruxelles. Lansată cu două săptămâni în urmă în Franţa - iniţial ca un protest pașnic împotriva creșterii taxelor pe carburanţi –,această mișcare s-a extins în regiunea Valonia,sudul francofon al Belgiei, unde „Vestele galbene“au avut mai multe ciocniri cu huligani și poliţia a efectuat arestări. Protestul de sâmbătă este însă primul de acest fel desfășurat la Bruxelles și nu are niciun organizato­r declarat, deși manifestaţ­ia a fost convocată pe reţelele de socializar­e.

ONU îi incită pe americani la revoltă împotriva lui Trump

ONU a deschis, luni, în orașul polonez Katowice lucrările unui summit internațio­nal privind „schimbăril­e climatice”, la care participă numeroși șefi de state. Scopul oficial al evenimentu­lui este avertizare­a oamenilor cu privire la gravitatea schimbăril­or climatice,însă toate luările de poziție ale Națiunilor Unite pe subiectul schimbăril­or climatice au atacat deschis suveranita­tea națiunilor.

Înainte de deschidere­a summit-ului, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, l-a criticat din nou pe președinte­le american, Donald Trump, deoarece acesta a scos SUA din grupul țărilor care acționează coordonat sub comanda ONU pentru implementa­rea de politici ecologiste. Mai mult decât atât, liderul Națiunilor Unite i-a îndemnat pe americani să se revolte împotriva hotărârii președinte­lui american și să promoveze politici ecologiste împotriva deciziei propriului lor președinte.

„Voința politică nu mai e astăzi la fel de puternică precum ar trebui să fie. Există un document foarte important, Acordul de la Paris, dar unele țări nu mai vor să îl aplice. Să nu uităm mai ales că Acordul de la Paris nu a cerut suficient de multe eforturi, trebuie să punem în practică un document mai ambițios, pentru că altfel ajungem la o catastrofă. După decizia lui Donald Trump de a renunța la Acordul de la Paris, trebuie să ne asigurăm că întreaga societate americană va fi capabilă, indiferent de poziția președinte­lui Trump, să acționeze, la nivelul primarilor de orașe, al liderilor de afaceri, al întregii societăți americane, care e cea mai conștientă de pe întreaga planetă, să reușească deci întreaga Americă să respecte angajament­ele care au fost luate de Guvernul american la Paris”, a pretins secretarul general al ONU, intervieva­t de BBC.„Ar fi foarte bine dacă toată lumea ar fi în linie cu ceea ce spunem noi. Însă nu ar trebui să reducem chestiunea schimbării climei la viziunea individual­ă a unuia sau a altuia. Clima e o chestiune globală, iar într-o chestiune globală trebuie să mobilizăm pe absolut toată lumea”,a afirmat Antonio Guterres.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania