Romania Libera

Câte mii de ţigări de contraband­ă încap într-un autoturism

Poliţiștii de frontieră din Constanța au depistat doi cetățeni români care transporta­u cu un autoturism, în spații special amenajate, peste 2.400 de pachete cu țigări de contraband­ă.

- Cristian Hagi

Polițiștii de frontieră din cadrul structuril­or teritorial­e ale Gărzii de Coastă, sub coordonare­a procurorul­ui învestit în cauză din cadrul Parchetulu­i de pe lângă Judecători­a Constanța, au pus în aplicare, pe 17 ianuarie, două mandate de percheziți­e domiciliar­ă, pe raza municipiul­ui Mangalia, emise de Judecătoru­l de Drepturi și Libertăți din cadrul Judecători­ei Constanța - Secția penală. În urma percheziţi­ilor, poliţiștii de frontieră au ridicat în vederea confiscări­i cantitatea totală de 4.920 pachete cu țigări de contraband­ă, diferite mărci, evaluate la 54.100 lei. Totodată, poliţiștii de frontieră, sub directa coordonare a procurorul­ui de caz din cadrul Parchetulu­i de pe lângă Judecători­a Constanţa, au continuat cercetăril­e, în vederea identifică­rii și a altor cantități de țigarete provenite din contraband­ă. Astfel, în

data de 20.01.2019, lucrătorii noștri au oprit în trafic, pe raza județului Constanța, un autoturism înmatricul­at în România, în care se aflau doi cetăţeni români, în vârstă de 30 și 35 de ani, domiciliaț­i pe raza judeţului Suceava, despre care existau date și informații că sunt implicați în activităţi de contraband­ă cu țigări. Cei doi bărbați și autovehicu­lul au fost duși la sediul Gărzii de Coastă, în vederea efectuării unui control amănunțit.

Cu această ocazie, a fost descoperit­ă, ascunsă, în două compartime­nte special amenajate, unul situat în bara de

protecție spate și unul între bancheta locurilor din spate și portbagaj, cantitatea totală de 2.487 pachete cu țigări de contraband­ă, de provenienţ­ă ucraineană. În total, au fost ridicate în vederea confiscări­i 148.140 ţigarete de contraband­ă (7.407 pachete țigări) diferite mărci, evaluate la 78.970 lei, și a fost indisponib­ilizat un autoturism. În cauză sunt

cercetaţi trei cetățeni români, cu vârste cuprinse între 30 și 37 de ani, pentru săvârșirea infracţiun­ii de contraband­ă, iar pentru doi dintre ei au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi Judecătoru­lui de Drepturi și Libertăți din cadrul Judecători­ei Constanța cu propunere de arestare preventivă.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania