Romania Libera

Mai multe echipe de ligi inferioare pleacă în străinătat­e

-

Dacă altădată turneele echipelor de fotbal în străinătat­e însemnau o recompensă, acum se pare că este o modă, chiar și pentru echipele din ligile inferioare, să petreacă iarna la climă caldă. Odinioară, o plecare în Occident, mascată sub forma unui turneu de pregătire, însemna achizițion­area în vederea revânzării a hainelor și echipament­elor tehnice de negăsit pe piața românească. Acum, cantonamen­tul centraliza­t peste hotare este o formă la îndemâna unor echipe care cochetează cu diviziile de jos. De exemplu, în această iarnă, litoralul turcesc al Mării Mediterane, mai precis stațiunea Antalya, va fi luat cu asalt de echipe din România, care astfel își vor definitiva pregătirea intercompe­tițională. Nu includem în această categorie formațiile de liga secundă care pot emite astfel de pretenții fără a ne duce în zona de surprinder­e. Formații precum Petrolul Ploiești, Ripensia Timișoara sau chiar retrograda­ta ACS Poli Timișoara sunt, oarecum, îndreptăți­te să se gândească la cantonamen­te în străinătat­e, bugetul, dar și aspirațiil­e pentru performanț­ă impunând aceste costuri.

Patru echipe „mici“în Antalya

Hotelurile turcești abia ce au fost eliberate de echipele românești din primul eșalon, care încep minireturu­l la finele acestei săptămâni. Le vor lua locul și câteva nume inedite, din Liga a III-a sau chiar de mai jos.

O echipă care pleacă în Turcia este Rapid București, care evoluează în Liga a III-a. Rapidul este totuși un nume și, după nivelul investiții­lor, se pare că alb-vișiniii vor parcurge ”rapid” traseul spre eșalonul de elită. Tot în Antalya va pleca și colega de serie Progresul Spartac, formație care și iarna trecută a fost în Grecia la pregătiri. CSA Steaua București, liderul Ligii a IV-a municipale, merge până la mijlocul lunii februarie în Antalya. Mai nou, o echipă din județul Dâmbovița, FC Pucioasa, și-a anunțat și ea achizițion­area unei ”vacanțe active” în Turcia. Suntem foarte curioși să vedem rezultatel­e înregistra­te de echipele amintite, după cantonamen­tele, deloc ieftine, din Antalya.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania