Romania Libera

CFR Cluj și FCSB s-au încurcat în faţa unor nou-promovate

- Cristi Frisk

Minireturu­l Ligii I la fotbal a început în acest week-end cu etapa a 22-a din sezonul regulat. Runda nu a fost lipsită de surprize, primele două echipe clasate reușind doar meciuri egale contra unor formații venite din eșalonul secund.

Extrem de așteptat a fost meciul FCSB-ului pe terenul celor de la Dunărea Călărași. Deși cu două zile înainte suprafața de joc părea o orezărie, la ora meciului gazonul a fost acceptabil. Dunărea Călărași, cu o echipă refăcută din temelii, a ținut în șah candidata la titlu, partida încheindu-se la egalitate, 1-1. Denis Man a deschis scorul cu un șut frumos, din afara careului, însă senegalezu­l Ndyaie a profitat de o degajare greșită a portarului Bălgrădean și a restabilit egalitatea.

Acest meci a însemnat debutul ca antrenor, la FCSB, al lui Mihai Teja. Patronul Gigi Becali i-a atacat pe unii dintre jucători pentru prestația de la Călărași.

CFR Cluj a pierdut două puncte

Lider și campioană en titre, CFR Cluj nu a putut trece pe teren propriu de Hermannsta­dt, scor 1-1. Portarul sibienilor, Căbuz, a făcut minuni între buturi, apărând o serie de mingi periculoas­e. Scorul a fost deschis de fundașul celor de la Hermannsta­dt, Tătar, care a transforma­t cu acuratețe o lovitură liberă de la 20 de metri. În partea a doua, clujenii s-au năpustit spre poarta adversă. Popovici, recent transferat de la Dinamo, a comis un fault în propriul careu, însă golgheteru­l celor de la CFR, Țucudean, a ratat nonșalant. Apoi căpitanul gazdelor, Camora, a șutat în bară, iar Țucudean a avut o altă ocazie la mingea revenită în teren, însă Dandea a salvat de pe linia porții. Golul egalizator a fost opera lui Țucudean, care a primit mingea în careu și s-a răsucit pentru un șut nu foarte puternic, dar bine plasat. CFR Cluj, care a avut și un raport zdrobitor la cornere în acest joc, este lider cu 47 de puncte, urmată de FCSB, cu 41 de puncte.

Concordia Chiajna, la a zecea înfrângere

Primul meci oficial al anului a avut loc la Chiajna, vineri seară. Concordia, cu un nou antrenor la timonă, Adrian Falub, revenit la echipă după mandatul din 2015, a pierdut contra celor de la FC Botoșani, cu scorul de 1-0. Unicul gol al meciului a fost marcat de italianul Fabrinni, la o fază superbă de contraatac la care au mai participat alte două vedete ale moldovenil­or, Golofca și Ongenda. Într-un alt meci din etapă, Gaz Metan Mediaș și Astra Giurgiu au remizat, 1-1.

Vom reveni cu alte detalii și amănunte referitoar­e la celelalte meciuri.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania