Romania Libera

Surprizele continuă în Liga I la fotbal

-

Meciurile programate duminică seară în Liga I la fotbal s-au înscris în aceeași linie precum precedente­le. Minireturu­l eșalonului fotbalisti­c de elită a început cu multe surprize și cu răsturnări de rapoarte valorice. Practic, se poate spune că ierarhiile stabilite la finele lui 2018 aproape că nu mai au valabilita­te.

FC Voluntari, condusă de tehnicianu­l italian Cristiano Bergodi, s-a impus cu scorul de 4-2 (2-1) în fața celor de la Sepsi OSK Sf. Gheorghe. La încălzire, fundașul dreapta Krasniqu, internațio­nal din Kosovo, s-a accidentat și a fost înlocuit de Signorelli, un alt nou venit. Acesta a jucat mijlocaș, iar Ricardinho a trebuit să fie mutat de pe banda stângă pe cea dreaptă. Până la urmă permutarea a fost de bun augur, portughezu­l Ricardinho deschizând scorul cu un șut superb, din afara careului. Apoi a egalat Tandia pentru covăsneni, după ce l-a driblat pe același Ricardinho și a șutat pe deasupra portarului Vâtcă. Momentul-cheie s-a consumat în minutul 36, când, la un corner, apărătorul central Bălan a șutat din voleu, iar mingea a fost scoasă de dincolo de linia porții de un fotbalist oaspete. Cei de la Sepsi OSK nu au protestat la validarea golului.

În repriza a doua, atacanții ilfovenilo­r, Gadze și Tudorie, și-au trecut numele pe lista marcatoril­or înscriind din preajma porții, după grave erori colective ale fundașilor adverși. Astfel, lanterna roșie s-a desprins la 4-1, golul de pe final reușit de Yasin Hamed nemaicontâ­nd.

Ca elemente de inedit, brigada de arbitri nu s-a putut folosi de plăcuță pentru a indica schimbăril­e și timpul adițional, iar pe final la Voluntari a debutat Florin Bălan, un junior de 17 ani neîmpliniț­i, promovat din pepiniera proprie. Voluntariu­l a reușit să marcheze de patru ori în poarta uneia dintre echipele cu cel mai bun sistem defensiv din România. Ilfovenii rămân pe ultima poziție, cu 16 puncte, în timp ce Sepsi OSK, 34 de puncte, tremură pentru locul de play-o¼ pe care momentan îl ocupă. Capul de afiș al rundei a fost partida dintre Viitorul Constanța și Universita­tea Craiova, care poate fi caracteriz­ată drept un șah etern. Craiova nu a scăpat de blestemul penalty-urilor ratate, bosniacul Koljic irosind o lovitură de pedeapsă.

A fost primul meci al Craiovei fără vedeta Mitriță, vândută în SUA. După acest 0-0, Craiova rămâne pe locul al treilea, cu 39 de puncte, în timp ce Viitorul a urcat pe 4, cu 34 de puncte. Astă-seară, de la ora 20.00, runda se încheie cu meciul Dinamo-Politehnic­a Iași.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania