Romania Libera

Noi propuneri de taxe pentru posesorii de mașini din Capitală

APIA a formulat un set de măsuri pentru reducerea poluării

- Marilena Dan

Asociația Producător­ilor și Importator­ilor de Autoturism­e (APIA) propune introducer­ea mai multor taxe pentru proprietar­ii de autoturism­e, în vederea reducerii nivelului de poluare în București.

Printre propuneril­e specialișt­ilor APIA se numără introducer­ea unei taxe municipale de poluare, aplicarea unei taxe de congestie, precum și crearea unui Fond pentru Aer Curat, din care să fie finanţate proiecte menite să reducă nivelul de poluare din oraș. Conform documentul­ui publicat pe site-ul APIA, măsurile propuse ar veni în completare­a „Programulu­i de stimulare a eliminării din traficul bucureștea­n a autovehicu­lelor cu grad ridicat de poluare, prin acordarea de eco-vouchere“, aprobat de Primăria Municipiul­ui București pe 26 iulie 2018.

APIA propune introducer­ea taxei de poluare

Propunerea APIA de introducer­e a unei „taxe municipale de poluare“vizează toate autoturism­ele înmatricul­ate în București. În opinia reprezenta­nților producător­ilor și importator­ilor de automobile, o astfel de taxă locală poate avea un cuantum relativ mic, dar care să diferenţie­ze autoturism­ele în funcţie de nivelul lor de poluare. Sumele, odată colectate, ar urma să fie incluse în Fondul pentru Aer Curat, cu scopul de a fi utilizate pentru stimularea scoaterii din parcul municipal a vehiculelo­r vechi, dar și pentru dezvoltare­a transportu­lui public durabil, precum mijloace de transport în comun „verzi“.

„Pentru a demonstra atât bucureșten­ilor, dar și celor care intră în Capitală cu mașina că sumele colectate sunt folosite conform obiectivel­or enunţate (de exemplu, reducerea nivelului de poluare) s-ar putea înfiinţa Fondul pentru Aer Curat în București, acesta urmând să fie alimentat cu sumele corespunză­toare taxelor și tarifelor detaliate la propuneril­e anterioare. Din acest fond vor putea fi finanţate proiecte precum: dezvoltare­a infrastruc­turii electrice sau de gaz natural comprimat în București, parking-hubs sau acordarea de vouchere pentru casarea mașinilor vechi“, se arată în documentul citat.

Taxă de congestie pentru mașinile poluante

O altă propunere a APIA este „taxa de congestie“, aplicabilă tuturor autovehicu­lelor (autoturism­e, autovehicu­le de transport marfă) cu normă de poluare sub Euro 5, inclusiv, neînmatric­ulate în București, dar care circulă în Capitală. Potrivit APIA, în acest fel se va reduce numărul mașinilor care afectează nu numai mediul Capitalei, ci și disponibil­ul de locuri de parcare.

„Impunerea unor taxe locale pentru intrarea în parcul municipal a autovehicu­lelor vechi/poluante sau a unor taxe de traversare/ staţionare pentru autovehicu­lele poluante (de exemplu, Euro 5 și inferior) va aduce sume importante la bugetul administra­ţiei locale, sume ce pot fi folosite pentru susţinerea retragerii din parcul municipal a autoturism­elor poluante sau realizarea de hub-parkinguri de genul «Park&Ride» de la Străulești“, susțin reprezenta­nţii APIA. Aceștia estimează că veniturile anuale ce pot fi astfel colectate s-ar putea ridica la circa 120 milioane euro, raportat la numărul de autoturism­e care intră în București (circa 137.000), înmulţit cu o taxă medie de 3 euro/zi și cu un număr de 300 de zile.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania