Romania Libera

Misiune imposibilă pentru Simona Halep și compania

România întâlnește Cehia la Ostrava

- Cristi Frisk

În acest week-end, echipa națională feminină de tenis a României va disputa partida din primul tur al Cupei Fed, împotriva deținătoar­ei trofeului, Cehia. Întâlnirea are loc la Ostrava, pe ”Ostrava Arena”, acolo unde săptămâna trecută a avut loc partida de Cupa Davis între Cehia și Olanda.

România a strâns, pentru disputa din Cehia, cam tot ce are mai bun la această oră tenisul feminin. Racheta numărul 1 este Simona Halep, care vine animată de dorința revanșei, după

eliminarea în optimile de finală la Australian Open. Din echipa României mai fac parte Irina Begu, Monica Niculescu, Ana Bogdan și Mihaela Buzărnescu. Căpitan-nejucător este Florin Segărceanu, iar antrenor Alina Tecșor-Cercel.

De partea cealaltă, Cehia

răspunde cu o formulă de top din care nu lipsesc Karolina Pliskova, Katerina Siniakova, Marketa Vondrousov­a și Barbora Krejcikova. Cehia o are pe Pliskova,locul 5 mondial,iar la dublu se bazează pe primele două jucătoare ale lumii, Siniakova, respectiv Krejcikova.

Meciurile întâlnirii vor avea loc pe 9 și 10 februarie, ambele sesiuni începând de la ora 13.00. Se joacă mai întâi patru meciuri de simplu și,dacă mai este nevoie, în închidere se dispută jocul de dublu.

Naționala feminină de tenis a Cehiei este o veritabilă mașină de câștigat trofee. Dovadă că în ultimii 8 ani Cehia s-a impus în Cupa Fed de șase ori, iar acum este favorită principală la păstrarea cununii cu lauri. Partida Cehia-România se dispută în sală,pe parchet.

În celelalte partide din Grupa Mondială se întâlnesc: Franța – Belgia, Germania – Belarus,Australia – SUA.

În cazul unui succes,Simona Halep și compania vor întâlni, în sferturile de finală, învingătoa­rea disputei dintre Franța și Belgia.

 ?? FOTO: AP ??
FOTO: AP

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania