Romania Libera

SPAM, tema acestei ediţii

Festivalul European al Spectacolu­lui – Timișoara

- S Maria Capelos FOTO: AGERPRES

Teatrul Naţional din Timișoara lansează cea de-a XXIV-a ediţie a celui mai important festival dedicat dramaturgi­ei românești, plasată în context european, Festivalul European al Spectacolu­lui Timișoara – Festival al Dramaturgi­ei Românești (FEST–FDR), ce va avea loc între 11 și 19 mai 2019.

Dedicat, prin tradiția sa de aproape patru decenii, evoluției spectacolu­lui de teatru românesc, FEST-FDR va duce mai departe, și în acest an, direcțiile care au făcut din acest festival un eveniment teatral de anvergură europeană. Parte a unei formule duale deja consacrate, modulul FDR va panorama și în 2019 cele mai reprezenta­tive producții de teatru pe text românesc (sau pornind de la un scenariu bazat pe un text românesc). La rândul

său, modulul FEST, ce își propune să arate publicului timișorean producții teatrale europene inovatoare, având și o importantă componentă de spectacole în aer liber, va consolida statutul festivalul­ui organizat de Naționalul timișorean, recunoscut ca emblemă a diversităț­ii, a dialogului între forme de artă a spectacolu­lui și între culturi, a creativită­ții și a întâlniril­or pozitive. În acest an, modulul internațio­nal al FEST – FDR 2019 se va plasa sub egida Sezonului România-Franța, incluzând în program o importantă selecție de spectacole produse de companii franceze.

Cele nouă zile de spectacol vor fi tot atâtea ocazii de a celebra dialogul între diversele forme de spectacol (dans, teatru, artă vizuală sau muzică) și vor aduce împreună oameni și idei prin numeroasel­e evenimente conexe ale festivalul­ui.

Tema aleasă pentru cea de-a XXIV-a ediție a

FEST-FDR este SPAM. S-a dorit cercetarea ideii de SPAM cu mijloacele artelor scenice, plecând de la

faptul că în acest moment a devenit o componentă din ce în ce mai prezentă a vieții. Ca urmare,

FEST-FDR 2019 propune un caleidosco­p teatral al perspectiv­elor, fie ele drumuri deschise sau acces

interzis, având conștiința faptului că răspunsuri­le vor fi întotdeaun­a individual­e.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania