Romania Libera

Evoluţie încurajato­are a rugbyștilo­r români

Georgia a câștigat Cupa Antim Ivireanul

- S Cristi Frisk

Echipa națională de rugby a României a debutat în Campionatu­l European pe Națiuni cu un eșec onorabil în fața puternicei naționale a Georgiei. În meciul disputat pe Cluj Arena, Stejarii au cedat cu 18-9, deși au dominat tehnico-tactic prima repriză, la pauză conducând cu 6-3.

Meciul a început în favoarea noastră, cu Vlaicu valorificâ­nd două lovituri de pedeapsă, de la 40, respectiv 22 de metri. Apoi au marcat și georgienii prin același procedeu, astfel că la pauză am intrat în avantaj, 6-3.

În partea a doua, forța pachetului de înaintare georgian a fost vizibilă, dar s-a și completat de minune cu tehnica individual­ă. Câteva placaje ratate ale noastre au ușurat drumul spre terenul de țintă, oaspeții înscriind două eseuri cu care s-au detașat pe tabela de marcaj la 15-6.

Speranțele noastre s-au reaprins după o altă penalitate concretiza­tă de Vlaicu, care a terminat meciul cu procentaj maxim la tentativel­e de țintă. Din păcate însă, pe final, am mai comis o greșeală în apărare care le-a permis gruzinilor să marcheze din penalitate și să închidă partida cu scorul de 18-9.

Acesta a fost primul meci oficial al antrenorul­ui Marius Tincu la cârma naționalei. Mijlocașul la grămadă Valentin Calafetean­u a început ca titular meciul 100 în cariera sa. Georgia și-a păstrat în vitrina cu trofee Cupa Antim Ivireanul, care se pune la bătaie în disputele directe româno-georgiene, după modelul Calcutta Cup, oferit cu ocazia partidelor dintre Anglia și Scoția.

Într-un alt meci al grupei de elită continenta­le, Belgia a învins Germania cu 29-22. Partida Spania – Rusia s-a disputat duminică, după închiderea ediției tipărite.

Următorul meci al Stejarilor va fi pe 16 februarie, ora 14.00, la Botoșani, contra Germaniei.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania