Romania Libera

Alibec și Dinamo, performeri­i rundei

-

Etapa a 23-a din Liga I la fotbal a programat două meciuri foarte interesant­e, în zilele de vineri și sâmbătă. Astra Giurgiu s-a impus la scor de neprezenta­re, într-un ”meci de 6 puncte”, contra celor de la Viitorul Constanța, în timp ce Dinamo a câștigat ”a doua finală pentru play-oš”.

Astra Giurgiu a învins pe Viitorul cu 3-0, după un gol superb, șit cu boltă din afara careului, al francezulu­i Begue. Reușita de generic TV a fost completată de dubla lui Alibec. Emblematic­ul atacant al Astrei nu a avut milă față de foștii săi coechipier­i și le-a înscris de două ori, în repriza secundă.

Un moment-cheie al meciului a fost eliminarea olandezulu­i Kuipers, fundaș central la oaspeți, pentru o intrare brutală, în minutul 42. Puștii lui Hagi nu au reușit să îi facă un cadou Regelui, care pe 5 februarie împlinise 54 de ani. Mai mult, Viitorul a ajuns la contraperf­ormanța de a strânge cinci meciuri consecutiv­e fără gol marcat.

Prin acest succes, Astra revine printre candidatel­e serioase la lupta pentru podium. De menționat și evoluția foarte bună a fundașului stânga Butean, susceptibi­l de a intra în lotul național de tineret. Acesta s-a aflat la originea primelor două goluri, postul său obișnuit fiind cel de bandă dreaptă. Pentru Butean a fost doar a doua apariție ca lateral stânga, după succesul cu Dinamo, 4-1. Alibec promite fanilor revenirea și în echipa națională, după o serioassă pregătire de iarnă. Astra Giurgiu are 35 de puncte și a urcat pe locul 4, devansându-le pe Viitorul Constanța, 34 de puncte și Sepsi OSK Sf. Gheorghe, 33 de puncte.

Dinamo, cu trenul spre victorie

Dinamo continuă cursa nebunească pentru playoff, câștigând al doilea meci al minireturu­lui. Elevii lui Mircea Rednic au învins pe terenul celor de la Sepsi OSK Sf. Gheorghe, cu 1-0. Această deplasare incomodă a fost tranșată după lovitura de pedeapsă concretiza­tă după pauză de căpitanul Dan Nistor.

Covăsnenii au avut două bare, prin Sato și Tandia. Dinamovișt­ii s-au deplasat cu trenul până la Brașov, de unde au fost preluați de autocarul echipei. Mircea Rednic a ales această soluție combinată de transport calificând ”traficul de pe Valea Prahovei drept o rușine”.

Dinamo este la al doilea meci al anului fără gol primit, după 3-0 cu Iași, iar programul ulterior pare a fi favorabil (meciuri cu Botoșani, Călărași și Chiajna). Alb-roșii au acumulat 28 de puncte și se află pe locul 10, la cinci lungimi de linia play-oš-ului. Ei au nevoie și de un joc favorabil al rezultatel­or contracand­idatelor, în condițiile ideale în care vor mai lua 9 puncte în ultimele trei etape ale sezonului regulat.

Detalii și comentarii despre celelalte meciuri ale etapei, în edițiile noastre viitoare.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania