Romania Libera

Câţi bani primesc SIE și SPP

-

Comisiile parlamenta­re reunite de buget-finanţe au dat raport favorabil pentru bugetul Serviciulu­i de Informații Externe (SIE), cu majoritate de voturi.

Bugetul alocat acestui serviciu este de 313,08 milioane lei, o creștere de 8,4% față de anul trecut, iar creditele de angajament au fost majorate cu 6,17%, la 313,08 milioane lei. Ca urmare a adoptării acestui buget, reprezenta­nții SIE estimează următorul impact: pentru circa două luni din acest an, salariile și cheltuieli­le de personal ale Serviciulu­i nu vor putea fi acoperite.

Comisiile parlamenta­re reunite de buget-finanţe au dat raport favorabil și pentru bugetul Serviciulu­i de Pază și Protecție (SPP), cu 20 de voturi „pentru“și 13 voturi „împotrivă“, inclusiv cu amendament­ul ce vizează diminuarea bugetului Serviciulu­i cu 50 milioane lei.

Reprezenta­ntul SPP a spus că bugetul este la limita de funcționar­e a instituție­i. „Bugetul alocat SPP pentru anul 2019 nu este de dezvoltare, ci este un buget la limita minimă de funcționar­e. Anul 2019 reprezintă pentru Serviciu asumarea unor obligații mai mari față de anii precedenți. Mă refer la președinți­a României la Consiliul UE, unde SPP este coordonato­rul măsurilor de securitate“, a declarat reprezenta­ntul SPP la dezbaterea bugetului în comisii.

În proiectul propus de Guvern, înainte de amendament­ul din Parlament, SPP avea un buget de 233.801.000 lei, cu 20% mai mult decât în 2018.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania