Romania Libera

Craiova, al treilea meci fără gol primit

- Cristi Frisk

Etapa a 24-a a Ligii I la fotbal a debutat cu o surpriză de proporții, Viitorul Constanța cedând pe teren propriu în fața celor de la Poli Iași cu scorul de 1-0. Universita­tea Craiova a învins și ea, la Pitești, meci considerat în deplasare, pe AFC Hermannsta­dt, cu același scor, 1-0.

Oltenii au jucat ca acasă pe Stadionul ”Nicolae Dobrin” din Pitești, însă și-au apropiat victoria destul de greu. Sibienii au ratat câteva ocazii monumental­e, Tsomou, Dimitriu și Lendric nereușind să marcheze din poziții singur cu portarul. Blănaru a trimis cu capul în bară, iar goal-keeper-ul oltean Pigliacell­i le-a dat emoții fanilor în două rânduri, greșind grav.

Universita­tea Craiova a demonstrat însă că are un plus de valoare și maturitate, iar introducer­ea după pauză a lui Nuno Rocha a însemnat cheia meciului. Caboverdan­ul a păcălit defensiva de pe Cibin la o centrare din dreapta a lui Martic, prelungită cu capul din mijlocul careului de Koljic.

Până la urmă, victoria oltenilor este meritată, ei ajungând, temporar, pe locul secund, cu 45 de puncte. Acesta a fost al treilea meci al alb-albaștrilo­r fără gol primit în 2019.

Serie neagră pentru Viitorul Constanța

Echipa lui Gheorghe Hagi, Viitorul Constanța, a ajuns la o neverosimi­lă serie de 6 meciuri fără gol marcat. Dobrogenii au cedat cu 1-0 în fața ambițioase­i Poli Iași. Unicul gol al meciului a fost înscris de spaniolul Boris Garros, care a debutat etapa trecută în Copou.Atacantul a transforma­t, în minutul 85, un penalty care alimenteaz­ă speranțele pentru play-oÊ în vestiarul echipei conduse de Flavius Stoican.

Pas greșit pentru CFR Cluj

Campioana en titre CFR Cluj a remizat acasă cu Astra Giurgiu, 1-1, deși a jucat din minutul 30 în superiorit­ate numerică după eliminarea fundașului central Bejan. Mureșan a deschis scorul în minutul 52, însă veteranul din Gruia, argentinia­nul Culio, și-a înscris în propria poartă în minutul 83. Feroviarii ardeleni rămân lideri cu 48 de puncte, însă distanța față de FCSB și Universita­tea Craiova s-a redus simțitor.

 ?? FOTO: AGERPRES ??
FOTO: AGERPRES

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania