Romania Libera

Rugby-ul a revenit la Botoșani

- Cristi Frisk

Echipa națională de rugby a României a obținut un succes cu bonus ofensiv, 38-10 în fața Germaniei, în etapa a doua a Campionatu­lui European pe Națiuni. Stejarii au controlat jocul în cea mai mare parte a sa, diferența de valoare și de pregătire regăsindu-se, la final, pe tabela de marcaj.

Ionuț Dumitru a marcat primul eseu al meciului după un mol de margine cu balonul eliberat spre omul de viteză plasat în aripa stângă. Fundașul Melinte a încântat

publicul cu o acțiune individual­ă însemnând o cursă de 60 de metri și eseu, după care linia a II-a Johannes Van Herdeen a bătut linia avantajulu­i și a plonjat în terenul advers de țintă. La pauză România conducea deja cu scorul de 17-3.

Acțiuni tactice în repriza secundă

La adăpostul unui ecart substanția­l, rugbiștii români au căutat, la reluare, să forțeze greșelile tehnice ale germanilor.

Astfel, oaspeții au rămas în dublă inferiorit­ate numerică, fapt care a creat breșe ușor de fructifica­t în apărare, de către Surugiu și Popa. Cum Vlaicu a avut un procentaj bun la tentativel­e de țintă, scorul a luat proporții până la 31-3. Pe final, Daniel Plai a marcat pe intercepți­e, scorul fiind astfel stabilit la 38-10. Raportul eseurilor a fost de 6-1 în favoarea Stejarilor, ceea ce înseamnă că România a acumulat și bonusul ofensiv, alegându-se din această dispută cu 5 puncte.

Pe lângă victorie, un alt fapt îmbucurăto­r este că balonul oval a revenit la Botoșani. Echipa națională a României a susținut ultimul meci în urbea moldavă în 2011, contra Ucrainei. Autorități­le locale și comunitate­a botoșănean­ă au făcut toate eforturile ca Stadionul Municipal din Botoșani să corespundă cerințelor pentru un meci internațio­nal. Tot la Botoșani vor juca și următorul meci de pe teren propriu rugbiștii noștri, pe 9 martie, contra Rusiei.

Până atunci însă urmează o dispută în deplasare, pe 3 martie, contra Spaniei, la Madrid.

Într-un alt meci din etapa a doua a competiție­i

continenta­le, Rusia, calificată la Cupa Mondială din acest an, a învins Spania cu bonus ofensiv, 64-7.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania