Romania Libera

Braconajul, pericol pentru Delta Dunării

„Dacă nu vom mai avea resursă piscicolă, practic nu vom mai avea ce să le punem pe masă turiștilor.“

- Cristian Hagi

Braconajul este o „problemă spinoasă“în Delta Dunării și, dacă nu va fi rezolvată, riscă să ducă la scăderea atractivit­ății turistice a zonei. „Practic, nu vom mai avea ce să punem pe masă turiștilor“, a atras atenția vicepreșed­intele Consiliulu­i Județean Tulcea, Dumitru Mergeani. Acesta a participat la o dezbatere privind activități­le și acțiunile anti-braconaj derulate pe teritoriul Rezervație­i Biosferei Delta Dunării, organizată de Administra­ția Rezervație­i Biosferei Delta Dunării. După cum a declarat conducerea ARBDD, prin guvernator­ul Mălin Mușetescu, scopul acestei dezbateri a fost analizarea problemelo­r specifice întâlnite și rezultatel­e concrete obținute până în prezent de către fiecare instituție de control, pentru găsirea soluțiilor de îmbunătăți­re a colaborări­i și eficientiz­area modului de acțiune și a activități­lor comune din acest an.

„Ani la rând, Tulcea a fost sinonim cu peștele, dar din păcate acest înțeles s-a diminuat pe măsură ce au trecut anii. Este o problemă spinoasă pe care și ARBDD, și instituții­le de control aflate la această masă au încercat să o rezolve. Au încercat să găsească soluții astfel încât braconajul să nu ducă la epuizarea resursei piscicole. Noi, cei din Consiliul Județean, am reușit să aducem importante investiții în județul Tulcea pentru Delta Dunării, dar toate acestea nu vor avea niciun succes dacă nu vom mai avea resursă piscicolă. Practic, nu vom mai avea ce să le punem pe masă turiștilor.Era nevoie de această discuție, au mai fost altele asemenea și vor mai fi, dar îi încurajez pe toți cei prezenți să aducă propuneri, soluții și inițiative pentru îmbunătăți­rea acestei activități antibracon­aj“, a punctat Dumitru Mergeani.

La acțiune au fost prezenți Daniela Drăcea, director Biodiversi­tate în cadrul Ministerul­ui Mediului, Gheorghe Ștefan, consilier ministrul Mediului, Anica Madar, șef serviciu în cadrul Instituție­i Prefectulu­i Județul Tulcea, Cătălin Țibuleac, președinte­le Asociației de Management al Destinație­i Turistice Delta Dunării, Delia Popescu, de la Asociația „Salvați Flora și Fauna Deltei Dunării“, reprezenta­nți ai Serviciulu­i de Poliție Delta Dunării, Biroului Județean de Poliție Transportu­ri, Inspectora­tului de Jandarmi Județean, ai Gărzii de Coastă – Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră, ai Federației Producător­ilor de Pește din Delta Dunării și ai Comitetulu­i Pescăresc din Delta Dunării.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania