Romania Libera

„Fotogeogra­fica 2019“, dedicată Președinţi­ei României la Consiliul Uniunii Europene

Casa de Cultură a Studenţilo­r București lansează invitația de a participa la ediţia a XXIII-a a Salonului Naţional de Fotografie „Fotogeogra­fica“.

- Maria Capelos

Înscrieril­e se pot efectua până pe 31 martie 2019, online prin intermediu­l adresei de email paulbordas@yahoo.com, cu lucrări în cele trei secţiuni ale concursulu­i: Patrimoniu cultural, Peisaj natural şi/sau Wildlife, care surprind imagini din România și întreg continentu­l european.

Pot participa la concurs fotografi cu vârsta până la 35 de ani. Jurizarea lucrărilor se realizează între 1 și 15 aprilie 2019, iar anunţarea rezultatel­or se va face pe data de 14 mai, cu ocazia vernisajul­ui Salonului „Fotogeogra­fica“, ce va avea loc la Teatrul Național „I.L. Caragiale“din București. Expoziţia cu cele mai valoroase lucrări va putea fi vizionată în perioada 14-31 mai 2019.

Concomiten­t vor avea loc o serie de evenimente complement­are cu teme din domeniul ştiinţei, culturii sau sportului, ateliere foto și activități de conștienti­zare publică.

Componența juriului pe cele trei categorii este următoarea: secțiunea Patrimoniu cultural – Alex Axon, Alin Popescu, Domnica Macri; secțiunea Peisaj natural – Petrişor Iordan, Dan Dinu, Cosmin Ionescu; secțiunea Wildlife – Silviu Matei, Doru Panaitescu, Daniel Opaiț; președinte de onoare – Cristian Lascu. Se vor acorda câte trei premii pentru fiecare dintre cele trei secţiuni. Acestea constau în programe şi tabere tematice (Romania Student Tour), workshop-uri în arii protejate.

Acţiunea se derulează sub egida Ministerul­ui Tineretulu­i şi Sportului. Partenerii tradiţiona­li ai proiectulu­i sunt: Teatrul Național „I.L. Caragiale“București, National Geographic România, Zitec, UNESCO Pro Natura, Facultatea de Geografie – Universita­tea București şi Clubul Studenţesc de Artă Fotografic­ă

„Fotogeogra­fica“este un brand consacrat și are la activ un palmares impresiona­nt. Este cea mai importantă manifestar­e la nivel naţional din domeniul concursuri­lor de fotografie pentru tineret și una dintre cele mai longevive acțiuni cultural-educative din România. „Identitate­a românească se poate face cunoscută în concertul vocilor europene, în primul rând, prin însumarea valorilor ei culturale, a celor ce țin de spirit – creații, tradiții, obiceiuri, dar și prin punerea în valoare a ceea ce are această țară unic și încă «neîmblânzi­t», natura și comorile ei“, spunea Ion Caramitru la ediția „Fotogeogra­fica“2018.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania