Romania Libera

Meci nebun între FCSB și Universita­tea Craiova

- Cristi Frisk

Derby-ul etapei a 25a din Liga I la fotbal a avut loc duminică seară pe Arena Națională din București, între FCSB și Universita­tea Craiova. Roș-albaștrii s-au impus cu scorul de 3-2, reușind astfel o victorie spectaculo­asă, la capătul unui meci foarte tensionat, dar care a salvat impresia artistică a unei runde până atunci anoste.

Jocul s-a ridicat la nivelul așteptăril­or, cele două echipe candidate la titlu demonstrân­d din plin că merită pozițiile fruntașe. Primul gol al meciului l-a marcat Hora, atacantul proaspăt transferat la FCSB. Acesta a reluat cu capul o centrare expediată de pe dreapta de Romario Benzar, din lovitură liberă. Senzația a fost că portarul oltenilor, Pigliacell­i, a primit un gol parabil.

Pigliacell­i a înscris din penalty

În minutul 39, arbitrul bucureștea­n Marius Avram a acordat penalty pentru oaspeți. După ce de-a lungul sezonului Craiova s-a remarcat prin mai multe lovituri de pedeapsă ratate de atacanți, acum Devis Mangia a luat o decizie surprinzăt­oare, permițându-i portarului italian Mirko Pigliacell­i să meargă să execute. Deși riscurile unei ratări erau uriașe, goal-keeper-ul din Bănie a șutat impecabil, cu fentă, și a egalat, stabilind scorul pauzei. Pigliacell­i nu este singurul portar care a marcat în Liga I. Iată lista cerberilor care au și reușit, în partide oficiale, să scuture plasa porții adverse:

Wilhelm Zombori (Ripensia Timișoara), Rică Răducanu (Rapid), Mircea Bornescu (U Craiova), Petre Rădulescu (Unirea Tricolor), Andrei Sepci (U Cluj), Anghel Creţeanu (Juventus), Justin Apostol (Gloria CFR Galaţi), Ivan EndreÁy (Juventus București), Ioan Slavei (Gloria Arad), Tibor Kocsardi (Gloria CFR Galaţi), Geza Boldizsar (Ferar Cluj), Vasile Cristea (U Cluj), Stanislav Konrad (Oţelul Reșiţa), Ioan Munteanu (Dinamo Bacău), Aurel Crîsnic (Jiul Petroșani), Ștefan Bathori (Olimpia Satu Mare), Dan Ștefănescu (Farul Constanţa), Victor Roșca (Chimia Râmnicu Vâlcea), Janos Bojtor (Jiul Petroșani), Ionel Dinu (Dacia Unirea Brăila), Tudorel Călugăru (Oţelul Galaţi), Vasile Roșca (CSM Reșiţa), Khalid Fouhami (Dinamo București), Robert Bălăeţ (Pandurii Târgu Jiu) și Mircea Bornescu (U Craiova).

Golgheteru­l celor enumerați este Mircea Bornescu, care tot pentru Craiova a înscris de patru ori.

Celebrul Helmuth Duckadam a marcat și el dintr-un penalty, în Cupa României, la o săptămână după ce Steaua cucerise, în 1986, Cupa Campionilo­r Europeni.

Întoarcere de rezultat

După 1-1 la pauză, Craiova a preluat inițiativa în startul reprizei secunde. Bărbuț a marcat pe respingere în minutul 46, însă oltenii nu și-au putut păstra concentrar­ea. Egalarea a venit la o boltă superbă a lui Pintili, coroborată cu o gravă greșeală de plasament a apărării doljene. Filip a țâșnit din spate și a înscris fără preluare, egalând pe tabela de marcaj.

Finalul a fost unul apoteotic. Kelic a fost eliminat pentru un fault în careu, în postură de ultim apărător. Penalty-ul a fost transforma­t de Hora, iar în prelungiri Man și Briceag au fost eliminați pentru o altercație la mijlocul terenului.

FCSB a ajuns la 48 de puncte, trei mai puține decât CFR Cluj, dar și trei mai multe în comparație cu Universita­tea Craiova.

Lupta pentru titlu pare a fi o afacere între cele trei forțe ale fotbalului românesc.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania