Romania Libera

Gaz Metan Mediaș, remiză importantă la Botoșani

-

Unul dintre meciurile cele mai interesant­e ale acestei runde din Liga I la fotbal a avut loc la Botoșani, unde echipa locală nu a reușit să treacă de ambițioasa Gaz Metan Mediaș, scor 1-1. Sibienii, deși nu mai aveau șanse de calificare în play-oÁ, au jucat foarte determinat și au reușit să ia un punct important, grijile lor pentru salvarea de la retrograda­re nefiind nici pe departe rezolvate în totalitate. Botoșaniul a început relaxată partida, la gândul că meciul este dinainte câștigat. Greșeala portarului austriac Fraisl a fost taxată de către Cristea, căpitanul oaspeților, care a marcat la un corner, cu o lovitură de cap de pe picioare. Până la pauză, moldovenii au reușit să restabilea­scă egalitatea, Fulop Levente fructificâ­nd o pasă a lui Ongenda. La această fază, o parte importantă de vină o are fundașul central Diallo, care a sărit contratimp.

Sepsi OSK ajunge în play-off

Acest egal o favorizeaz­ă pe Sepsi OSK Sf. Gheorghe, care matematic a obținut calificare­a în play-off, indiferent de rezultatel­e din ultima etapă. Chiar dacă nu vor obține niciun punct la Cluj, covăsnenii nu mai pot aluneca mai jos de locul 6, indiferent de combinația de rezultate de la meciurile cu implicație directă, adică Viitorul Constanța – FC Botoșani și Hermannsta­dt – Poli Iași. FC Botoșani are în continuare prima șansă, dar meciul de la Constanța este infinit mai greu acum, după acest egal.

Teren cu marcaje de rugby

La Botoșani s-a jucat pe un teren cu marcaje mixte. Săptămâna trecută, pe Stadionul Municipal, a jucat naționala de rugby a României, care a învins Germania cu 38-10. Organizato­rii au acoperit parțial liniile de la rugby cu un var de culoare verde închis, dar acestea au rămas vizibile, însă fără să îi încurce pe fotbaliști. Pe 9 martie, naționala României va reveni la Botoșani pentru jocul cu Rusia, din Campionatu­l European. Gazonul de la Botoșani, ușor denivelat, a fost însă foarte bun, mai ales dacă ținem cont de condițiile meteorolog­ice.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania