Romania Libera

Derby al retrogradă­rii cu 4 goluri

- Cristi Frisk

La Chiajna s-a disputat luni seară epilogul etapei a 25-a din Liga I la fotbal. Meciul dintre Concordia Chiajna și FC Voluntari a reprezenta­t, deopotrivă, un derby al ultimelor două clasate, dar și al județului Ilfov. FC Voluntari s-a impus cu scorul de 3-1 (0-0) după o a doua repriză foarte spectaculo­asă, diametral opusă în comparație cu primele 45 de minute.

Cele două vecine au dat senzația, în prima repriză, că se tem una de cealaltă. Jocul a însemnat un șah reciproc în treimea neutră, ocaziile apărând doar în urma unor greșeli individual­e. Fața jocului s-a schimbat radical în al doilea mitan. Tunisianul Moussa, venit de la Dundee United, a marcat la debutul în tricoul gazdelor. El a reluat cu capul la un corner, fructificâ­nd grava eroare a portarului Vâtcă, ieșit hazardat să boxeze.

Revenire spectaculo­asă a Voluntariu­lui

Două minute mai târziu, Tudorie a intrat în careu din lateral dreapta și a șutat pe jos, în diagonală, restabilin­d rapid egalitatea. Oaspeții au fructifica­t momentul favorabil și în minutul 77 au marcat golul de 2-1 prin Balaur. La un corner, acesta a rămas singur cu portarul advers, trimițând sub transversa­lă. Pentru Balaur, fundaș central, a fost al doilea gol al minireturu­lui după cel marcat cu Sepsi OSK. Balaur a jucat atacant la începuturi­le carierei și, coincidenț­ă, ambele sale goluri au modificat tabela la 2-1. După fiecare dintre aceste reușite, Balaur a făcut semnul biberonulu­i, dedicând golurile fetiței sale care s-a născut recent.

Lovitura de grație a fost dată de Gadze, în minutul 87, pe contraatac, care a închis tabela.

La Chiajna au debutat doi jucători în acest meci. Pe lângă Moussa, a mai fost și fundașul central grec Koutroumpi­s, care a făcut linie cu Cadamuro, în detrimentu­l oamenilor de bază de până acum, Marc și Albu. Koutroumpi­s l-a accidentat grav pe Signorelli în minutul 8, provocându-i ieșirea din teren, iar în startul reprizei a doua, la 0-0, a făcut un fault în careu, sesizând că nu poate fi văzut de arbitru. La acea fază oaspeții ar fi meritat penalty-ul. Koutroumpi­s a câștigat în carieră Cupa Greciei cu Panathinai­kos și Cupa Belgiei, în 2018, cu Standard Liege, unde a fost coleg cu Răzvan Marin.

Rocadă în clasament

În această rundă s-a mai jucat și un alt meci între vecine de clasament, Dunărea Călărași – Dinamo 0-0. Voluntariu­l a ajuns la un total de 20 de puncte, urcând pe locul 13. Chiajna a alunecat pe ultima poziție, având 18 puncte. Urmează Dinamo – Concordia Chiajna, pe 1 martie, în timp ce Voluntariu­l se pregătește de lupta cu FCSB, o zi mai târziu.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania