Romania Libera

Puștii lui Hagi au marcat după 652 de minute

Primul sfert de finală al Cupei României la fotbal s-a disputat la Pitești, între AFC Hermannsta­dt și Viitorul Constanța. Echipa patronată de către Gheorghe Hagi s-a impus meritat cu scorul de 3-2, calificând­u-se astfel în penultimul act al competiție­i.

- Cristian Frisk

Scorul a fost deschis repede, de mijlocașul Vlad Achim, care a transforma­t un penalty în minutul 6. Astfel, echipa de pe litoral a reușit să se deblocheze după o serie neagră care a însumat 652 de minute fără gol marcat în partidele din campionat. Rivaldinho, fiul celebrului internațio­nal brazilian Rivaldo, a punctat pentru 2-0 în minutul 41, părând că a rezolvat ecuația calificări­i în favoarea Viitorulu.

Egalare și final încins

Sibienii au forțat revenirea și au egalat după autogolul aceluiași Vlad Achim, după care golgheteru­l Tsomou a făcut 2-2 transformâ­nd un penalty. În minutul 77 însă, Eric, revenit de curând în tabăra constănțea­nă, a marcat golul calificări­i. AFC Hermannsta­dt era finalista ediției trecute a Cupei României când, din postura de divizionar­ă secundă, a ajuns să lupte pentru trofeu. Trupa de pe malul Cibinului a pierdut finala contra Universită­ții Craiova, cu 2-0.

Ianis Hagi, neconvocat

Ianis Hagi, căpitanul celor de la Viitorul Constanța, nu a fost convocat de către tatăl său pentru această dispută. Ianis Hagi a fost victima unui atac foarte dur la ultima partidă de campionat, pe terenul celor de la Sepsi OSK Sf. Gheorghe, meci încheiat la egalitate, 0-0. Deși Ianis Hagi a continuat acel meci, Hagi senior a decis să îi acorde fotbalistu­lui un respiro pentru refacere. Gheorghe Hagi l-a acuzat, după meciul respectiv, pe omologul său de pe banca tehnică a covăsnenil­or, Eugen Neagoe, de premeditar­ea acțiunii lui Ousmane Viera, fundașul care, în ipoteza lui Hagi, ar fi vrut să îl scoată din circuit pe Ianis.

Alte două partide din sferturile de finală ale Cupei României, Dunărea Călărași – Astra Giurgiu, respectiv Sepsi OSK Sf. Gheorghe – CFR Cluj, au avut loc aseară, după închiderea ediției tipărite. Cvartetul sferturilo­r de finală se încheie astăzi, când, de la ora 20.00, AFK Csikszered­a Miercurea Ciuc întâlnește Universita­tea Craiova pe Stadionul Municipal din Miercurea Ciuc.

 ?? FOTO AGERPRES ??
FOTO AGERPRES

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania