Romania Libera

Volei Alba Blaj, aproape de o nouă finală continenta­lă

- Cristi Frisk

Ediția din acest an a Cupei CEV, varianta feminină, la volei propune un interesant duel între două echipe românești, Volei Alba Blaj și CSU Știința Bacău. Prima manșă a semifinale­i a avut loc în orașul bacovian, fiind câștigată de voleibalis­tele din ”Mica Romă”, la un scor concludent: 3-0 (25-12, 2516, 25-16). Diferența valorică a fost atât de clară încât este surprinsă și de rezultatel­e parțiale ale celor trei seturi disputate la Bacău. Volei Alba Blaj, care în sezonul trecut a jucat la București finala Ligii Campionilo­r, a dominat la toate capitolele. Blăjencele au fost superioare la serviciu, la preluare, la blocaje, iar atacurile din aproape toate zonele terenului au adunat punct după punct.

În urmă cu două zile, cele două echipe s-au întâlnit și în campionatu­l național, Volei Alba Blaj câștigând și atunci, cu 3-1 (25-14, 2516, 20-25, 25-19). Oaspetele au rămas în cantonamen­t și pentru semifinala competiție­i continenta­le, pe care au câștigat-o lejer. Returul va avea loc săptămâna viitoare la Sibiu, dar, după cum recunoștea și Florin Grapă, antrenorul băcăuancel­or, echipa sa nu mai are nicio șansă de a întoarce rezultatul și calificare­a. Cele mai multe puncte au fost marcate de Ioana Baciu, de la învingătoa­re, care a înscris de 22 de ori. Raportul blocajelor a fost de 14-1 pentru Alba, prin acest procedeu Nneka Onyejekwe reușind 5 puncte.

Busto Arsizio, favorită pentru finală

Pe cealaltă parte de tablou, în Cupa CEV, echipa italiană Busto Arsizio a câștigat turul, în deplasare, în Ungaria, pe terenul celor de la Beckecsaba, cu 3-0 (25-23, 25-14, 25-18). Italiencel­e, câștigătoa­re ale trofeului în 2010 și 2012, au și ele șanse uriașe de a se califica pentru disputa din ultimul act.

O altă echipă românească de volei feminin, CSM București, a pierdut în Liga Campionilo­r cu Fenerbahce Istanbul, scor 3-1 pe teren propriu, ratând accederea în sferturile de finală ale competiție­i.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania