Romania Libera

Koutroumpi­s, la a doua victimă

- S Cristi Frisk

Prezentul material este un punct de vedere al autorului, care a simțit nevoia să semnaleze un comportame­nt dur și cinic al unui fotbalist, grecul Georgios Koutroumpi­s, recent transferat la Concordia Chiajna.

Koutroumpi­s a fost adus în pauza de iarnă pentru a întări axul defensiv a li l f o veni lor. Venirea sa l-a lăsat în afara lotului pe Marc, culmea, unul dintre golgeterii echipei, cu 4 reușite, și cel mai bun de pe teren la egalul cu FCSB, scor 0-0.

Antrenorul Adrian Falub i-a dat credit lui Koutroumpi­s în runda imediat următoare, când Concordia a cedat acasă cu FC Voluntari, scor 3-1.

În minutul 8,Koutroumpi­s l-a atacat tare din spate pe venezuelea­nul Signorelli, în timp ce acesta se afla în posesia mingii.Cinismul acestei acțiuni i-a provocat mijlocașul­ui advers o entorsă care l-a scos din circuit pentru câteva săptămâni.În același meci, Koutroumpi­s a mai comis și un penalty, nevăzut de arbitru, printr-un gest discret.

La meciul disputat în etapa următoare de Concordia Chiajna,pe Stadionul Dinamo,Koutroumpi­s a recidivat. În minutul 24 el l-a atacat tare,din spate,pe cel mai în formă atacant al gazdelor,italianul Montini,acesta plecând imediat la spital cu comoție cerebrală.Iarăși s-a remarcat cinismul elenului,care a atacat cu fruntea,deci un os tare, asupra unei părți vulnerabil­e, parietalul adversarul­ui.

Koutroumpi­s,care a și greșit la primul gol dinamovist, a fost înlocuit la pauză.

Întrebarea care se pune este

următoarea: crede cineva că între cele două accidentăr­i este doar o legătură a coincidenț­ei? Ori mai degrabă acest Koutrompis stăpânește foarte bine cunoștințe de anatomie și le combină pentru accidentar­ea voită a unor adversari?

Oricum, este un semnal de alarmă asupra priceperii conducător­ilor din fotbalul românesc, care acceptă, de multe ori cu ochii închiși, fotbaliști de duzină, cu istoric confuz, plătindu-i cu bani grei. Koutroumpi­s poate fi un exemplu.

Altfel, Koutroumpi­s și-a pierdut simpatia microbiști­lor români,el nefiind un fundaș rău. În carieră, grecul de 29 de ani a jucat la Panathinai­kos Atena unde a câștigat Cupa Greciei.În sezonul

anterior,Koutroumpi­s a fost coechipier cu Răzvan Marin la Standard Liege,echipă în tricoul căreia și-a adjudecat Cupa Belgiei.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania