Romania Libera

Olguţa Vasilescu, consilier onorific al premierulu­i

- Romulus Georgescu

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că Olguţa Vasilescu, fost ministru al Muncii, i-a cerut premierulu­i Viorica Dăncilă să accepte ca ea să fie consilier onorific pe Infrastruc­tură, unul dintre motive fiind dorinţa de a se implica în realizarea drumului expres Craiova–Piteşti. „Vineri am plecat de la Bucureşti spre Reşiţa şi am făcut 8 ore. Am văzut cât de aglomerat este acest drum Craiova–Piteşti, şi nu numai Craiova–Piteşti, ci toate drumurile au început să fie aglomerate, pentru că economia a crescut în ăştia doi ani foarte mult şi foarte rapid, asta înseamnă că mărfurile circulă mai mult şi sunt mai multe camioane. E absolut obligatori­u ca acest drum expres să se realizeze. Din câte ştiu, pentru două tronsoane s-au semnat contractel­e. Există deja la Ministerul Transportu­rilor o echipă dedicată doar pentru acest drum expres. Olguţa Vasilescu i-a cerut doamnei primminist­ru să accepte să fie consilier onorific al prim-ministrulu­i pe Infrastruc­tură, pentru a se implica şi ea direct în a urmări realizarea acestei lucrări, care este extrem de importantă pentru această zonă a ţării“, a afirmat Dragnea.

Lia Olguţa Vasilescu afirmă însă, referin du-se la postul de consilier onorific pe care urmează să-l deţină, că premierul Viorica Dăncilă şi-a dorit să rămână în echipa guvernamen­tală, contrazicâ­ndu-l astfel pe Dragnea. „Oltenii vor realizarea drumurilor expres Piteşti–Craiova şi Craiova–Târgu Jiu, în a căror realizare voi avea prilejul să mă implic personal. Chiar dacă nu am putut să o fac din calitatea de ministru, voi putea să supraveghe­z lucrările la aceste obiective din funcţia de consilier onorific al premierulu­i pe probleme de infrastruc­tură, singura poziţie care îmi permite să-mi păstrez şi mandatul de deputat de Dolj, ales în Parlamentu­l României. Premierul Viorica Dăncilă şi-a dorit să rămân în echipa guvernamen­tală şi am optat pentru această funcţie din dorinţa

de a participa activ la realizarea unor obiective pe care le-am promis în campania electorală!“, a explicat Lia Olguţa Vasilescu.

Pe de altă parte, PSD o va propune pe Lia Olguța Vasilescu în funcția de secretar al Camerei Deputațilo­r, funcție din conducerea Camerei inferioare ce i-a aparținut lui Mircea Drăghici.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania