Romania Libera

Viitorul Constanţa, în play-off

Două partide cu repetiție în etapa inaugurală

- Cristi Frisk

La finele săptămânii trecute s-a determinat ultima echipă calificată în play-off-ul Ligii I la fotbal, în urma a două partide disputate la aceeași oră, cu trei echipe implicate în duel. Viitorul Constanța s-a trezit la momentul oportun, înscriind după mai bine de 600 de minute de secetă.

Viitorul Constanța s-a impus pe teren propriu în fața celor de la FC Botoșani cu scorul de 1-0. Rezultatul la limită este mic în comparație cu modul în care s-a desfășurat meciul și cu raportul ocaziilor de gol. Practic, moldovenii nu au existat în această deplasare, echipa lui Gheorghe Hagi meritând din plin calificare­a în sextetul fruntaș.Unicul gol al meciului a fost marcat de Lies Houri în minutul 26.

În același timp, la Pitești, pe Stadionul ”Nicolae Dobrin” a avut loc meciul dintre AFC Hermannsta­dt și Poli Iași, cu cealaltă echipă moldavă având șanse de accedere în play-oÁ. Ieșenii au fost însă paralizați de teama acestei performanț­e, așa că ofensiva lor nu a produs nimic.Sibienii au rămas fideli sistemului cu cinci fundași și au lovit, după pauză, pe contraatac. AFC Hermannsta­dt s-a impus cu 2-0,golurile fiind înscrise de Popovici și Jazvic. De remarcat că la faza primului gol Blănaru, care a centrat de pe dreapta, a plecat dintr-o poziție flagrantă de ofsaid.

Dueluri cu repetiție în play-off

Campioana en titre CFR Cluj a câștigat un nou meci cu Sepsi OSK Sf. Gheorghe, scor 1-0. Golul a fost marcat de vârful Țucudean, care, la fel ca la Iași, a finalizat elegant din unghi, din preajma porții, în stil de mare golgheter. Cele două echipe se vor reîntâlni în prima etapă a play-oÁ-ului.

Aseară, după închiderea ediției, a avut loc și meciul dintre Universita­tea Craiova și Astra Giurgiu, ultimul al sezonului regulat, iar acest rezultat nu este inclus în ierarhia de mai jos. Cele două echipe se vor revedea în Bănie, în prima etapă de playoÁ.

Iată cum arată clasamentu­l în play-off, după rotunjire:

CFR Cluj ............ 27 de puncte FCSB ................................... 25 Univ. Craiova ..................... 23 Astra Giurgiu ..................... 20 Viitorul Constanța ............. 19 Sepsi OSK Sf. Gheorghe ...... 19

Au beneficiat de regula rotunjirii în favoare FCSB, Universita­tea Craiova,Astra Giurgiu și Sepsi OSK.

Prima etapă de play-off programeaz­ă meciurile: CFR – Sepsi OSK

FCSB – Viitorul Constanța Universita­tea Craiova – Astra Giurgiu

În play-out, clasamentu­l arată astfel:

FC Botoșani ........... 18 puncte Poli Iași .............................. 17 Dinamo .............................. 16 AFC Hermannsta­dt ........... 16 Gaz Metan Mediaș ............. 16 Dunărea Călărași ............... 12 FC Voluntari ....................... 11 Concordia Chiajna .............. 9

De regula rotunjirii în favoare au beneficiat Gaz Metan Mediaș și FC Voluntari.

În prima etapă de play-out, meciurile vor fi:

FC Botoșani – Concordia Chiajna

Poli Iași – FC Voluntari Dinamo – Dunărea Călărași AFC Hermannsta­dt – Gaz Metan Mediaș

 ?? FOTO: AGERPRES ??
FOTO: AGERPRES

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania