Romania Libera

Regresul rugby-ului românesc continuă

- Cristi Frisk

Echipa națională de rugby a României a disputat la Madrid jocul din etapa a treia a Campionatu­lui European pe Națiuni, contra Spaniei. După un început bun,în care elevii lui Marius Tincu au condus cu 13-0,formația noastră a cedat pas cu pas și a sfârșit prin a fi învinsă lamentabil, cu 21-18.

Vlaicu a deschis scorul dintr-o lovitură de pedeapsă de la 22 de metri,după care aripa

Ionuț Dumitru și-a trecut în cont un eseu transforma­t de același Vlaicu. Ibericii au schimbat apoi tactica și au încercat să joace mult pe treisfertu­ri,fiind tributari la grămada ordonată și la momentele fixe. Gazdele au marcat un eseu,așa că ecartul s-a redus la pauză până la 13-7.

La reluare,Stejarii au pierdut inițiativa,iar gazdele s-au detașat pe tabela de marcaj până la 21-13.Scorul

a fost stabilit de cursa sen- zațională de 50 de metri a

lui Zaharia,după o pasă a uverturii Plai.Încercarea la

colț a rămas nefinaliza­tă,iar la scorul de 21-18 România a trebuit să se mulțumeasc­ă doar cu punctul bonus defensiv,adică prea puțin în raport cu așteptăril­e iubitorilo­r de balon oval din țară.

Stejarii au 6 puncte în această campanie,iar pe 9 martie, ora 14.00, la Botoșani, urmează un nou test de maturitate al echipei naționale a României, contra selecționa­tei Rusiei,care crește de la meci la meci.

În celelalte meciuri ale etapei, rezultatel­e au fost următoarel­e: Germania – Rusia 18-26 Belgia – Georgia 6-46

Clasament:

Georgia ................... 3 puncte Rusia ................................. 10 Spania ................................. 8 România ............................. 6 Belgia .................................. 4 Germania ............................ 1

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania