Romania Libera

Astra a dat lovitura în Bănie

- Cristi Frisk

Liga I la fotbal a tras cortina peste sezonul regulat cu o victorie neașteptat­ă a celor de la Astra Giurgiu, care s-au impus pe terenul Universită­ții Craiova cu scorul de 2-1. Oltenii au pierdut trei puncte extrem de importante, într-un sezon în care și-au propus să cucerească titlul și Cupa României.

După o primă repriză albă, oltenii au deschis scorul prin bosniacul Koljic, în minutul 49. În ultimul sfert de oră însă, oaspeții au lovit

de două ori. Mai întâi prin albanezul Llulaku, iar apoi Donkor și-a introdus mingea în propria poartă, la o centrare de pe dreapta a lui Valentin Gheorghe.

Reviriment­ul Astrei Giurgiu este cel puțin paradoxal. Echipa și-a găsit stabilitat­ea la nivelul băncii tehnice sub comanda unui antrenor dat afară de Botoșani, Costel Enache. Giurgiuven­ii au 10 meciuri fără înfrângere și au terminat sezonul regulat pe locul al patrulea, cu 42 de puncte. Alibec a avut și el o creștere de formă fantastică, fiind liderul exponenția­l de care avea nevoie o echipă precum Astra Giurgiu.

Cele două echipe se vor revedea luni, 11 martie, cu începere de la ora 20.00, în prima etapă a play-offului, tot în Bănie. Universita­tea Craiova are 23 de puncte, fiind beneficiar­a rotunjirii în favoare, în timp ce Astra Giurgiu abordează a doua parte a campionatu­lui cu 21 de puncte.

Cele două echipe sunt calificate și în semifinale­le Cupei României, fază a cărei tragere la sorți are loc în această dimineață,la Casa Fotbalului.

 ?? FOTO: AGERPRES ??
FOTO: AGERPRES
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania