Romania Libera

CE SPUNE MEN

-

Reprezenta­nții Ministerul­ui Educației Naționale (MEN) au explicat pentru ROMÂNIA LIBERĂ că așa-intitulatu­l „Caiet pentru elevi” nu reprezintă un manual școlar și nici măcar un auxiliar.Caietul nu a fost aprobat de MEN.De asemenea,pentru a fi distribuit în școli este nevoie fie de un parteneria­t încheiat cu Ministerul Educației (pentru a fi distribuit la nivel național),ceea ce nu există,din informații­le oferite de MEN,fie de un parteneria­t cu inspectora­tul școlar,fie de un acord cu direcțiune­a unității de învățământ.

S-ar putea constata o încălcare a legislație­i în vigoare, deoarece materialul distribuit elevilor,în unitatea de învățământ,nu respectă programa școlară și nu se adresează categoriei normale de vârstă.

Un cadru didactic nu poate încheia însă un parteneria­t fără să obțină acordul conducerii unității de învățământ.

În conformita­te cu prevederil­e art.195 din ROFUIP, „unităţile de învăţământ încheie protocoale de parteneria­t cu organizaţi­i nonguverna­mentale, unităţi medicale,poliţie,jandarmeri­e,instituţii de cultură,asociaţii confesiona­le,alte organisme,în vederea atingerii obiectivel­or educaţiona­le stabilite prin proiectul de dezvoltare instituţio­nală/planul de acţiune al unităţii de învăţământ. Protocolul conţine prevederi cu privire la responsabi­lităţile părţilor implicate,cu respectare­a prevederil­or legale în vigoare. (…) Reprezenta­nţii părinţilor,tutorilor sau susţinător­ilor legali se vor implica direct în buna derulare a activităţi­lor din cadrul parteneria­telor ce se derulează în unitatea de învăţământ”.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania