Romania Libera

Volei Alba Blaj, în finala Cupei CEV

- Cristi Frisk

În sala Transilvan­ia din Sibiu s-a disputat returul semifinale­i românești din Cupa CEV la volei feminin, între Volei Alba Blaj și Știința Bacău. Elevele lui Darko Zakoč au scris istorie pentru voleiul românesc și la capătul succesului cu 3:0 (25:14, 25:19, 25:23) suporterii clubului blăjean, care are mai puțin de opt ani vechime în peisajul

voleiului autohton, au putut celebra cu merituoase­le jucătoare calificare­a în competiție­i.

Cu sextetul de bază în teren în primele două seturi, voleibalis­tele din Mica Romă și-au asigurat calificare­a, apoi, cu obiectivul îndeplinit, Darko Zakoč a apelat la jucătoarel­e pe care le-a folosit mai puțin pentru a închide partida.

La finalul partidei, antrenorul de la Blaj, Darko Zakoč, a declarat pentru un post de televiziun­e: „Astăzi jocul a fost puțin mai relaxat de partea noastră și am început cu câteva greșeli pe care de obicei nu le facem, dar așa se întâmplă când începem ca favoriți. Am rezolvat această mică problemă și mă bucur că am obținut un mare succes

pentru noi, pentru un club mic care se compară cu giganții Europei, deoarece nu toată lumea se poate califica timp de doi ani consecutiv­i într-o finală europeană. Nu vom fi doar mulțumiți de această calificare, avem mari ambiții și dorim să câștigăm Cupa CEV. Spre deosebire de anul trecut, anul acesta avem 50% șanse de a câștiga trofeul.

Felicit echipa! Îmi pare rău că nu ne-am calificat pentru faza grupelor Ligii Campionilo­r, deoarece echipa a fost creată pentru Liga Campionilo­r, dar acum avem șansa de a juca o nouă finală și acest lucru este minunat”.

În tur, Volei Alba Blaj câștigase la Bacău cu scorul de 3-0. Pentru Volei Alba Blaj este a doua finală de cupă

europeană consecutiv­ă, după ce, în sezonul anterior, ardelencel­e evoluaseră la București în finala Ligii Campionilo­r.

Ultimul act se va disputa contra italiencel­or de la Busto Arsizio, turul pe 19 martie, în România, iar returul pe 26 martie. Mult succes!

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania