Romania Libera

Un atacant a apărat o lovitură de pedeapsă la Balotești

- Cristi Frisk

Etapa a 24-a a Ligii a II-a la fotbal a programat, printre altele, un meci în subsolul clasamentu­lui. Două dintre codașe, CS Balotești și Farul Constanța, s-au întâlnit pe terenul ilfovenilo­r, unde Farul a reușit să câștige la limită, cu 1-0.

Cel mai interesant moment a venit în prelungiri­le jocului, când arbitrul Mihai Amorăriței din Câmpina a dictat un al doilea penalty în favoarea oaspeților. Scorul era deja 1-0, iar portarul din Balotești, Fulga, a protestat vehement, alegându-se cu al doilea cartonaș galben și, implicit,cu eliminarea.Cum gazdele, conduse de către fostul internațio­nal Gheorghe Mihali, efectuaser­ă deja toate schimbăril­e, tricoul de portar a fost preluat de Alexandru Stoica, fotbalist care până atunci jucase pe postul de vârf de atac. Caboverdan­ul Celestino a șutat telefonat, în stânga portarului, exact acolo unde a plonjat și goal-keeper-ul de conjunctur­ă. Astfel Stoica și-a trecut în cont o paradă la un penal- ty,fapt absolut inedit pentru un jucător de câmp.

Precedentu­l jucător de câmp cu o asemenea reușită a fost Cosmin Moți, care, pentru bulgarii de la Ludogorets Razgrad, a parat un penalty împotriva FCSB-ului, în preliminar­iile Ligii Campionilo­r, după ce portarul titular fusese eliminat.

Farul a câștigat tot cu un penalty

Unicul gol al meciului a fost înscris de către același Celestino, din penalty. Fostul mijlocaș de la CFR Cluj a transforma­t în minutul 51, atunci când pe linia porții s-a aflat titularul postului, Fulga, care, coincidenț­ă, primise galben tot pentru proteste, la faza premergăto­are. Constănțen­ii au jucat în 10 din minutul 58, după elimi- narea lui Moise, însă ulterior arbitrul a mai eliminat și un apărător de la Balotești, pentru cumul de cartonașe galbene.

În urma acestei victorii, Farul a urcat pe locul 17 în clasament, cu 22 de puncte, făcând rocada cu Balotești, care este pe 18, cu 20 de puncte.

Alte rezultate din Liga a II-a: Energetici­anul – FC Argeș 0-0 Metaloglob­us – CS Mioveni 2-0

Pandurii Tg. Jiu – Daco-Getica 0-2

Sportul Snagov – Dacia Unirea Brăila 1-0

UTA Arad – ACS Poli Timișoara 2-1

ASU Poli Timișoara – Aerostar Bacău 1-2

Lider este Sportul Snagov, cu 55 de puncte.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania