Romania Libera

Start interesant de play-off și play-out

- Cristi Frisk

În acest week-end au început play-oÄ-ul și play-out-ul din Liga

I la fotbal, cu elemente de inedit în meciurile pe care le-am urmărit, în zilele de vineri și sâmbătă. Campioana en-titre, CFR Cluj, a reușit cea de-a treia victorie consecutiv­ă în fața aceluiași adversar, Sepsi OSK Sf. Gheorghe.

Deși jocul feroviaril­or clujeni nu a convins, ei au

învins grație aceluiași stil pragmatic care, cel puțin în ultimele două ediții de campionat, i-a consacrat. Golgeterul Țucudean a marcat la prima acțiune a meciului, în secunda 25, cu un șut imparabil, după care ardelenii au căutat să închidă jocul. Oaspeții au avut două bune ocazii de a restabili egalitatea, prin Sato și Tandia, însă golul de 1-1 a venit abia după

pauză.Vașvari a înscris în minutul 48, dar experiența superioară a gazdelor, coroborată cu valoarea individual­ă a unora dintre jucători, a făcut diferența. Djokovic a marcat la un corner, apoi argentinia­nul Culio a primit roșu după două galbene, în minutul 70. Omul care marca de două ori Romei, pe Stadio Olimpico, este la a doua eliminare de acest gen, după

cea de la Iași. El și-a anunțat retragerea din fotbal, la finele acestui sezon.

Scorul final a fost stabilit de către Deac, din penalty, după ce, în prealabil, fusese eliminat și Mensah de la covăsneni.

CFR Cluj învinsese săptămâna trecută pe Sepsi OSK în sezonul regulat cu 1-0, dar și în sferturile de finală ale Cupei României, cu același scor.

Derby sibian la Pitești

Derby-ul județului Sibiu, între AFC Hermannsta­dt și Gaz Metan Mediaș, s-a disputat la... Pitești, pe Stadionul „Nicolae Dobrin”. Rivalitate­a locală s-a simțit puternic în acest meci pe care l-a câștigat echipa mai experiment­ată. Gaz Metan Mediaș s-a impus cu 2-0, golurile fiind marcate de

Larie, în minutul 6 și Rondon, din penalty, în minutul 90. Hermannsta­dt și-a pierdut ambii căpitani în acest meci, Dâlbea, dar și cel care ulterior a preluat banderola, Dandea, fiind eliminați.

Într-un alt meci de playout, primul de altfel al acestei faze, Dinamo a trecut cu 2-0 de Dunărea Călărași, prin golurile lui Nistor și Montini.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania